Pihenés

2022.10.28. 15:05

Kiteheti Heves megye a megtelt táblát, legalábbis a szállodák

Kiemelkedő forgalmat hoz a négynapos hosszú hétvége a szálláshelyeken Egerben, Egerszalókon, Parádon is.

M. H.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei

A szallas.hu legfrissebb elemzése szerint az őszi időszak is sokkal erősebb, mint az előző években volt, és az év végi adatok is biztatóak: már öt százalékkal nőtt az ünnepi időszakra szóló foglalások száma 2019-hez képest. Az október 24-e előtt megtett, őszi dátumokra szóló foglalások mennyisége pedig a tavalyihoz képest 3,5 százalékkal, 2019-hez képest pedig csaknem negyven százalékkal nőtt.

Megkérdeztük a szállásadókat, valóban kitehetik-e a megtelt táblát a következő négy napra. Az egerszalóki Saliris Resort Spa & Konferencia Hotel értékesítési és marketing vezetője, Répási Ferenc elmondta, teljes teltházzal üzemelnek péntektől november 6-ig.
– Amikor visszavonták az őszi szünetet, akkor elsejére, másodikára és harmadikára visszamondások illetve átcsoportosítások történtek, ezeken a napokon van egy-két szabad szobánk, de a többi nap teljesen tele van – mondta.

Török Judit, Senior Sales Manager elmondta, rengeteg programmal készültek erre a hétvégére és a jövő hétre is. Mindennap lesz zene esténként, szombaton a Unique lép föl, és lesz fotóbox is, illetve a kisebbeknek bűvészshow-val is kedveskednek. A jövő hét szombati sztárvendég pedig Wolf Kati lesz. 

Körbenézve a megyeszékhelyen, mindenütt ugyanez a helyzet. A Hotel Villa Völgyben is készültek a erre a hosszú hétvégére, s már alig van foglalható szoba. Az őszi szünet kimaradása itt is keresztbe tett az elképzeléseknek, de így sincs ok a panaszra, a Szépasszonyvölgyben található szállásra is sokan érkeznek.

Egeren is kívül hasonlóak a tapasztalatok. A parádi Erzsébet Park Hotel is népszerű, Szabó Alexandra marketinges lapunk érdeklődésére elmondta, nagyon jó a foglaltság, már a jövő hétvégére sem tudnak szabad szobát adni.
– Több család érkezik, illetve párok is, vegyes a vendégek összetétele attól függetlenül, hogy nem lesz őszi szünet. Sokszínű programokkal készültünk, lesz mások mellett animátor a gyerekeknek, stand up comedy, vezetett túra, borkóstoló is – taglalta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában