3 kérdés 3 válasz

2022.10.20. 06:59

Márkus János András, a Magyar-Tár-Ház igazgatója ismertette a közelgő szihalmi eseményeket

S. S.

Márkus János András

Forrás: Beküldött

– A szihalmi Magyar-Tár-Ház tevékenységében meghatározó szerepet töltenek be a művésztelepek és kiállítások. De más programokban is bővelkednek. Milyen események voltak a közelmúltban, s lesznek a közeljövőben?
– A nyáron tartottuk az V. Szabadkéz nyári Művésztelepet augusztus első  napjától 21-ig. Hagyományainkhoz híven tíz kortárs képzőművész részvételével zajlott, akik most is többféle technika felhasználásával alkottak. Augusztus 21-én a telepen született művekből kiállítás nyílt a Szabadkéz Galériában. Legutóbb, szeptember 24-én újabb kortárs tárlat nyílt Határ Attila és Tomecz Dániel alkotásaiból Archív.doc címmel.

– Úgy tudjuk, októberben sem marad programtól mentesen a Tár-Ház.
– Október 28-ára, péntekre a füzesabony környéki polgárőr szervezetek számára szerveznek alapfokú képzést, ennek adunk otthont.  Itt a résztvevők elméleti és gyakorlati oktatást kapnak a rendőrség szakembereitől. A program a Magyar-Tár-Ház Alapítvány, a Mezőszemerei Polgárőrség és a Füzesabonyi  Rendőrkapitányság közös szervezésében valósul meg.

– Lesz-e idén is Márton-napi Libaünnep?
– Természetesen. November 11-én hagyományosan a Márton napi Libaünnep tiszteletére rendezünk kulturális programokat, ahol az irodalom, a zene mellett a januári II. Téli Művésztelepen  született alkotásokból lesz újabb kortárs kiállítás. Idén bemutatkozik egy borászat, kóstolhatunk új borokat és vacsora is várja a meghívott vendégeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában