Útfejlesztések

2022.10.27. 14:12

Nagyrédén már novemberben, a Mátravidéki Erőműnél tavasszal kezdődik útépítés

Állami többletforrásból újulnak meg útszakaszok megyénkben

Sz. Sz. I.

Megkezdődik az útfelújítás Nagyrédén

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Hamarosan megújul Nagyréde bekötőútjának másfél kilométeres és a Mátravidéki Erőmű bekötőút 1,1 kilométeres szakasza, jelentette be a Nagyrédén csütörtökön tartott sajtótájékoztatón Szabó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője. Mint mondta, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. immár nem első alkalommal nagyon ügyesen pályázott. A magyar kormánytól kapott egy olyan támogatást, ami az árfolyamtöbblet miatt keletkezett, és közutak építésére, felújítására szolgál.

Szabó Zsolt, országgyűlési képviselő, Juhász Attila Simon, Megyei Közgyűlés elnöke, Szabó Zoltán, Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgató
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

– A Mátravidéki erőmű Kisgombos felőli bekötőútján tavasszal indul az építés, tekintettel arra, hogy olyan hidak, átereszek vannak, amelyeket mindenképpen fagymentes időszakban kell felújítani. Ugyanakkor a 3-as főút és Nagyréde széle közötti szakaszon, az ígéretek alapján, november közepén tudják elkezdeni a munkát, és a hónap végén, december elején átadható lesz a út – emelte ki Szabó Zsolt. 

Kezdődnek a munkálatok Nagyrédén
Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke arról beszélt, hogy a megyei közgyűlésnek éppúgy, mint a kormányzatnak, az a legnagyobb törekvése, hogy a megyében olyan élhető települések legyenek, amelyek jó minőségű közúton érhetők el. Ezek biztosítják egyrészt a vidék túlélését, és akadályozzák meg az elnéptelenedésüket. Szabó Zoltán, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Heves megyei igazgatója elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program többletforrásaiból és maradványpénzeiből nem minden megye részesült. Heves megye összesen másfél milliárd forintot kapott útfelújításra ebben a projektben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában