Fejlesztés

2022.10.21. 13:41

Napi hatszáz négyzetméter térkő készülhet az új üzemben Pétervásárán + fotók

Közel kétszázmillió forintos vissza nem térítendő támogatásból alakították ki az új betonelemgyártó üzemet Pétervásárán. Jó esetben évente többszáz millió forint bevételt jelenthet a teremlés.

B. K.

A gyártógépsort Horváth László, országgyűlési képviselő, Eged István, polgármester és Réthy Pál államtitkár indították el jelképesen

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Pétervásárán az Orgona úti  telephelyen pénteken délelőtt adták át azt a korszerű betonelemgyártó üzemet, ahol mostantól háromfajta térkövet és különböző  speciális betonelemeket gyártanak majd. Eged István, a város polgármestere ünnepi köszöntőjében felelevenítette a városban 2011 óta zajló közmunkaprogram legfontosabb állomásait. A Belügyminisztérium által indított és koordinált programnak köszönhetően az elmúlt években sokat gyarapodott a település. Nemcsak munkát és biztos megélhetést jelentett több száz, korábban tartósan munkanélküli embernek, hanem a város számára  élhetőbb, jobb körülményeket is teremtett. 

A most üzembe álló, korszerű gyártóberendezésnek köszönhetően éves szinten akár 96 ezer négyzetméternyi térkő készülhet el itt, ami közel háromszázmillió forintos bevételt jelent. 

Réthy  Pál, a Belügyminisztérium államtitkára a pénteki átadón úgy fogalmazott, a közfoglalkoztatás rendszere beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Jelentősen csökkent a munkanélküliség a hátrányosabb régiókban, így Észak-Hevesben is. 

Horváth László, a térség országgyűlési képviselője köszönetet mondott a sikeres beruházásban részt vállalóknak. Jókait idézve azt emelte ki: csak az tudja, hova jutott, aki tudja, honnan indult. Visszaemlékezett a tíz évvel ezelőtti állapotokra. Mint mondta, munkanélküliség, lepusztult  infrastruktúra és  intézmények, reménytelenség jellemezte a térséget. Mindez mára jelentősen megváltozott. Az itt élő emberek életkörülményei sokat javultak a kormányzat támogatásának köszönhetően, s a felelős vezetők segítségével a jövőben is úrrá lesznek a nehézségeken.

Az avatóünnep a Váraszói  Gyöngyvirág Citerazenekar gyermekcsoportjának  fellépésével  zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában