Szilágyi Erzsébet Gimnázium

2022.10.04. 20:25

Nyílt napokat, robotika versenyt is tartottak az egri Szilágyiban

Az új tanév, új lendület is jelent az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumban. Számos programmal készülnek.

F. V. E.

Nyílt nap az egri Szilágyi Erzsébet Gimnázium és Kollégiumban

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A 2022-2023-as tanévben sem pihennek, számos tervüket valósítják meg. Kedden nyílt napra várták a leendő elsőseiket. 

– Iskolánk hagyományosan kettő alkalommal szervez nyílt napot, az egyiket október 4-én, kedden, a másikat november 9-én. Ilyenkor várjuk leendő elsőseinket és szüleiket, hogy tájékozódjanak választható képzéseinkről – tájékoztatta portálunkat Saxinger Veronika, az intézmény pályázatokért és médiakapcsolatokért felelős ügyintézője.

A keddi nyílt napra háromszázan regisztráltak előzetesen, s többen érkeztek olyanok is, akik előre nem jelezték részvételi szándékukat, természetesen őket is örömmel fogadták. A leendő Szilágyisok két órát nézhettek meg, az egyik legnépszerűbb ezek közül a spanyolóra. Az alulában tájékoztatókat tartottak, kvízeket tölthettek ki a résztvevők, akik ezért apró figyelmességeket is kaptak az iskolától. A szülőknek pedig szerveztek véradást, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett.

Rengeteg leendő diákot érdekelt a szilágyis nyílt nap
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Ezen kívül is több lehetőséget kínálnak. Ebben az évben nyolc tantárgyból szerveznek a tehetséges végzős általános iskolásoknak két fordulós, jelenléti versenyeket, és idei újdonság a robotika versenyük. Az Isaac Asimov Robotikaversenyen azok vehetnek részt, akik indulnak a Bolyai János Matematikaverseny vagy a Kemény János Informatikaverseny vagy a Jedlik Ányos Fizikaverseny egyikén. A feladatuk az, hogy írjanak és adjanak elő egy 2-4 oldalas, robotika tárgyú esszét vagy mutassanak be egy saját építésű robotot. 

– Természettudományos szakkörünk, a „mókuska” idén sem maradhat el, szeretik és várják a szorgalmas kisdiákok ezeket a foglalkozásokat, amelyeknek gimnáziumunk ad otthont. Továbbá, szintén az iskolánkban, ingyenes, 4-4 alkalmas felvételi előkészítőket is tartunk matek és magyar tárgyakból – ismertette Saxinger Veronika. 

Robotika tárgyú esszét, vagy saját építésű robotot kellett leadni a vállalkozó kedvű diákoknak
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Számos lehetőséget kínálnak a nyolcadikosoknak is, hogy összemérhessék tudásukat másokéval, felkészülhessenek a középiskolai felvételire, belekóstolhassanak a gimis hangulatba. Várják, keresik a tehetséges, szorgalmas fiatalokat, akik jövőre náluk folytatják tanulmányaikat.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában