Esélyteremtés

2022.10.11. 11:29

Ösztöndíjban részesültek a szorgalmas diákok Egerben, akik Fabatkaboltban vásárolhatnak

A SZETA Egri Alapítványa Béke úti közösségi házában minden délután mozgalmasan telik. Az iskola után ide járnak tanulni, játszani, az együttlét örömét érezni a fiatalok. Aki szorgalmas, az jutalmat is kap.

Barta Katalin

Minden délután tanulással és játékkal telik

Forrás: SZETA Egri Alapítványa/Facebook

Egerben a SZETA Egri Alapítványa szervezésében a minap megrendezett október eleji értékelő délutánon a tanodai programjukban résztvevő gyerekek teljesítményeit elemezték. Ebben a hónapban hárman részesültek ötezer forintos ösztöndíjban. A mostani jutalmazottak Farkas Rómeó, Csóka Róbert és Horváth József, akik az ösztöndíjuk mellé a hónap ösztöndíjasa oklevelet is megkapták. 

Az idejáró, szorgalmas, jól teljesítő, ügyes gyermekek fabatkákat gyűjtögethetnek, amelyeketért kisebb-nagyobb ajándékokat vásárolhatnak maguknak. A díjak átadása után ezúttal is kinyitott a Fabatkabolt, ahol a mindenki kedvére vásárolhatott a hónapban összegyűjtött fabatkáiból. 
Mint azt Farkas Zsuzsannától, az alapítvány vezetőjétől megtudtuk, amint elindult az új tanév, egyre többen jelennek meg délutánonként tanulni, s most már ott tartanak, hogy egyre nehezebb időpontot találni az egyéni foglalkozásokra. A tanulás után este hat óráig játékkal telik az idő. A napokban táblás játékokat játszottak, amelyekben a szabálykövetés az egyik legfontosabb elem. 

Az iskolára készülő óvodások ezúttal a számokat tanulták, mondókákkal, sok-sok zenével. E korosztály legkedvesebb programja továbbra is a mesenézés, a LEGO pedig változatlanul a legnépszerűbb játéknak bizonyul. Az iskolaelőkészítő programot, a hátrányos helyzetű gyermekek felzárkózását évek óta a Kárpátok Alapítvány – Magyarország támogatja. A Béke telepen élő szülők, gyermekeik hálásak a segítségért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában