Kegyetlenség

2022.10.24. 17:30

Panzióban bántalmazhatták a füzesabonyi állatvédők kutyáit, egy ebnek kifolyt a szeme + videó

Egy volt dolgozó szerint volt olyan állat amelyik belehalt a sérülésekbe, egy másiknak kifolyt a szeme.

Sz. M. L.

Az egyik rossz állapotban lévő kutya

Forrás: Füzesabonyi Állatvédő Alapítvány/Facebook

A Füzesabonyi Állatvédő alapítvány nemrégiben töltött fel képeket két védencükről, a kutyáknak a feje és a teste is véresre volt verve a fotókon. Mint ismert, az alapítványnak nincs menhelye, így ideiglenes befogadóknál és panziókban kénytelenek elhelyezni az állatokat. 

A Tények riportja szerint a rendőrség állatkínzás gyanúja miatt nyomoz. A képeket egy biatorbágyi kutya és macskapanzió korábbi alkalmazottja készítette, a Tényeknek azt nyilatkozta, hogy éveken keresztül dolgozott a panzióban, s ez idő alatt rendszeresen bántották ott egyesek az állatokat. Azt állatja, volt olyan állat amelyiknek kifolyt a szeme a bántalmazás következtében, volt amelyik elpusztult és olyan is amelyiket épphogy sikerült megmenteni az állatorvosnak. 

A dolgozó a Füzesabonyi Állatvédő Alapítványnak is jelezte ezt, vezetőjük Molnár Zsanett hangsúlyozta, ez nem csupán egy egykori dolgozó állítása, tényleg bántalmazták az állatokat. Szabóné Berki Bianka, a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság szóvivője elmondta, a Budapesti Rendőrkapitányság állatkínzás megalapozott gyanúja miatt nyomoz, egy nőt gyanúsítottként hallgattak ki, de a nő tagadta a vádakat. A Tényeknek sem nyilatkozott a panzió vezetője, kamerán kívül azt állította, a kutyák összeverekedtek azért sérültek meg, a szöges deszkát pedig egy épületről szedték le.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában