Horgászsport

2022.10.04. 07:00

Páratlan bravúr: három év után tért vissza a Tisza-tavi horgászhoz a vadvízi csuka

Nem akármilyen tettet hajtott végre Farkas László a Tisza-tónál: egymás után háromszor is kifogta ugyanazt a csukát.

HEOL

Farkas László és a hatalmas csuka

Forrás: pecaverzum.hu

Mint arról a pecaverzum.hu portál is beszámolt, Farkas László nem mindennapi Tisza-tavi horgászkalandjáról számolt be nekik a napokban.

A horgász egyik barátjával egy Észtországban beszerzett csukacsalit tesztelt.
– Pista még molyol a multival, mikor nekem már repül az új szerzemény. Még nem is a favorit helyen járunk, mikor úgy az ötödik dobásra máris akcióm van! Sajnos mellényúl, de ilyenkor nem szabad berántani vagy kikapni a csalit előle! Egy kicsi ütemgyorsítással folytatom a behúzást, mikor újabb kapásom van! Megint ront. Megállítom egy pillanatra a csalit, majd egy hosszabbat belehúzok a bottal. Ilyenkor jerk szerű kígyózó mozgásra vált a popper. Szenzációs forma – fogalmazott írásában Farkas László.

Az egyedi készítésű csali meg is hozta a sikert a sokadig „rontás” után, de a csuka az utolsó pillanatban lefordult a horogról.

Végül aztán sikerült kivenni a vízből a csukát, 94 centiméter volt az orra hegyétől a farokúszó végéig.
– Laci! Azt a halat mi már egyszer megfogtuk! Te is meg én is! Nézd csak az úszóhibát! – hangzott el a párbeszéd a két pecás között.

– Az évet pontosan nem tudtuk megmondani, de otthon az archívumban kutatva gyorsan kiderül: azért volt ilyen ismerős a hal, mert 2019. október 24-én Pista megfogta már, én pedig két nappal később még egyszer. Akkor 71 centi volt faroktőig, 78 centi teljes hosszban. És most, egy hónap híján három évvel később újra itt vagyunk hármasban, és azt számolgatjuk mennyit nőtt a csajszi, mióta nem találkoztunk. Nem nehéz a matek. Teljes hosszt tekintve 16 centit – olvasható Farkas László élménybeszámolójában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában