Nosztalgia

2022.10.05. 12:19

Sör és virsli lesz a segítők jutalma az egri Retró Véradáson

Retro véradást szerveznek a Hotel Eger&Park szállodában október 8-án 10-től 18 óráig. Az eseményt a Richter Egészségváros érsekkerti program részeként rendezik meg.

B. D.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Kilencedik alkalommal tartjuk meg ezt a rendezvényt Egerben. A kitalálója Teleki Klári volt, aki régen az Országos Vérellátó Szolgálatnál dolgozott. Úgy érezte, hogy a véradásért még többet kell tenni, ezért jött létre a Retro véradás. A nevét onnan kapta, hogy sört és virslit adunk a jelenlévőknek, valamint kis ajándékot, és zenés, táncos műsort is szervezünk köré. Fellép a Szederinda néptáncegyüttes, a törzsi hastáncosok, Török József táncklubja és az Akusztik Duó is – emelte ki Szepesi Ágnes, a Magyar Vöröskereszt Heves Megyei Szervezetének megyei véradásszervező koordinátora.

Emellett lesznek még szépségápolási és kézműves bemutatók, egészségügyi állapotfelmérés és tanácsadás, valamint különböző szűrések a Magyar Rákellenes Liga Egri Szervezete által biztosítva.

– Minden évben ősszel rendezzük meg ezt a kicsit hangosabb véradást. Az a tapasztalatunk, hogy a résztvevők nagyon szeretik, ugyanis volt olyan év, amikor 160-an voltak, tehát szép számmal szoktak jönni a véradók – hangsúlyozta Szepesi Ágnes.

Továbbá hozzátette, hogy a helyszínt mindig a Hotel Eger & Park biztosítja számukra. Örülnek neki, hogy ilyen szép környezetben van a véradás és a programok is. Minden véradót szeretettel várnak szombaton 10 órától, és kérik, hogy a véradáshoz a személyes irataikat hozzák magukkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában