Utazás

2022.10.20. 15:28

Vacogás helyett nyár: az egzotikus tájakra sokan utaznak a válság dacára is

Az IBUSZ Utazási irodánál arról érdeklődtünk, hogy a különböző időszakokban mik a legnépszerűbb úticélok, milyen hatással van rájuk a válság és vannak-e érvényben jelenleg korlátozások.

B. D.

– Az úticélok tekintetében külön kell vennünk a téli és a tavasz-nyár-őszi területeket. A hideg évszakban inkább a melegebb területek, mint Dubai, Egyiptom, Kanári-szigetek és az egzotikus országok a népszerűek az utazók körében. Ezek mellett sokan választják még Dominikát, Mexikót, Zanzibárt és a Maldív-szigeteket is. Télből a nyárba - nem hiába halljuk sokszor ezt a szlogent. Ezeken a területeken irodánk is széles termékpalettával, magyar nyelvű képviselőkkel, programokkal áll az utasai rendelkezésére, bármely desztinációt is választják – közölte portálunkkal Dulai Mónika, az IBUSZ Utazási Iroda turisztikai ügyintézője.

Az ügyintéző elmondta, a tavasztól őszig tartó időszak mindig erősebb, hiszen a jó idő miatt előtérbe kerülnek a városlátogatások, míg nyáron a klasszikusabb mediterrán úticélok a leginkább kedveltek. Az iroda saját szervezésű városlátogatásai az elmúlt szezonban is nagy népszerűségnek örvendtek, és már jelenleg is van érdeklődés a 2023-as idényre.

– A válság hatása sajnos mindenhol érezhető. Azonban arra törekszünk, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan olyan kínálattal, akciókkal legyünk jelen a piacon, ahol mindenki megtalálja azt a nyaralást, amit ő megálmodott, illetve megengedhet magának. Utasaink jelzései alapján a nehéz helyzetben még inkább felértékelődött az igény a biztonságos és minőségi üdülésre, utazásra. A szervezéshez most a korábbi évekhez képest még többen választják az utazási irodákat, így az IBUSZ-t is, ahol szakképzett, tapasztalt kollégáink állnak az utasok rendelkezésére – fejtette ki Dulai Mónika.

Jelenleg lezárások az utasok által legjobban kedvelt területeken nincsenek. Az európai területek szinte szabadon utazhatók, míg az egzotikus országok legtöbbje 2 oltással, vagy PCR teszttel látogatható. Indulás előtt azonban mindenképp érdemes tájékozódni a Konzuli Szolgálat oldalán a legfrissebb beutazási feltételekről, emelte ki az ügyintéző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában