Költözés

2022.11.10. 17:16

A költözők fele a lakóhelyén váltott

Jelentős mozgás volt az elmúlt esztendőben az országon és Budapesten belül a költözéseket tekintve az Ingatlan.com legújabb, a Központi Statisztikai Hivatal adatain alapuló elemzése szerint, amely egyúttal ismerteti az idén november elején jellemző kínálati árakat a legnagyobb városokban.

M. H.

 – Az állandó vándorlások alapján Pest megye volt 2021-ben a legkedveltebb célpont, ez azt jelenti, hogy több mint 62 ezren érkeztek ide másik megyéből vagy Budapestről. Igaz, több mint 46 ezren viszont elmentek Pest megyéből. A tavalyi adatokból az látszik, hogy még mindig nagyon népszerű a budapesti agglomeráció – értékelt Balogh László, az Ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. 
Az egyes megyékből indult költözések alapján kirajzolódnak 2021 leghűségesebb megyéi is. Az állandó lakhelyet váltó költözők közül a legnagyobb arányban – 85 százalék – Győr-Moson-Sopron megyében találtak új otthonra a megyén belül. Heves megyében ugyanez az arány 76 százalék, a költözők 43 százaléka településen belül váltott lakhelyet.
 

 

Címkék#költözés

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában