Segítség

2022.11.30. 17:16

A krisnás Karácsonyi Szeretetlakoma Egerben sem marad el

Egerben az idei ünnepi akció december 17-én lesz. Az országos kezdeményezés során közel 6000 adag étellel és 4500 csomaggal készülnek majd a rászorulóknak.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Portálunkhoz eljuttatott közleményükből kiderül, hogy az Ételt az Életért Alapítvány, a Krisna-hívők humanitárius tevékenységét lebonyolító karitatív szervezet 30 éve szervez ételosztásokat Magyarországon, az év szinte minden napján. Bár a rendkívüli gazdasági helyzet a csomagok tartalmát és az adagszámokat is befolyásolja, a krisnások nem adják fel: idén is töretlenül megrendezik az országos Karácsonyi Szeretetlakomát.

– A Karácsonyi Szeretetlakomának üzenete van. Ezt abbahagyni egyenlő lenne azzal, hogy megadjuk magunkat a nehezítő körülményeknek és feladjuk a kötelességünket. Válság van? Eggyel több ok arra, hogy kigazdálkodjuk és megrendezzük az ünnepi akciót – mondta Szanyi-Karl Attila, Bhakta Vatszala, Krisna-hívő lelkész, az Alapítvány elnöke.

Mint írják, az ételosztó szervezet naponta háromezer adag ételt biztosít a rászoruló nagycsaládosoknak, időseknek, munkanélküli és beteg embereknek országszerte, de az igény várhatóan tovább fog emelkedni. A sorba egyre többen állnak be olyanok is, akik rendelkeznek ugyan bevételekkel, de a rezsiszámlák, a bérleti díj vagy a gyógyszerek kifizetése után, a jelenlegi árak mellett már nem tudnak elégséges ennivalót tenni az asztalra.

– A különféle segélykérő üzenetekből tudjuk, hogy ennyi dolgozó, alapvető egzisztenciával rendelkező ember még sosem szorult a támogatásunkra, főként vidéken. Egri telephelyünkre például soha nem látott létszámban érkeznek a segélyért. A szégyenérzeten sürgősen felül kell emelkedni. Ha valaki bajba került, azonnal fel kell keresni a segélyszervezeteket, vagy el kell jutni egy ételosztó pontra. Az ilyen krízisekben ugyanis csak az összefogás segíthet. Ha pedig rászorulóval találkozunk, hívjuk fel a figyelmét a karácsonyi ételosztásra, hogy tudja, ránk mindig, és idén is számíthat  – hangsúlyozta Szilaj Péterné, Gandharvika, a Krisna-hívők szóvivője.

Kiemelték, hogy az Ételt az Életért programnak két éve, a koronavírus járvány idején is hatalmas szerepe volt a hirtelen, tömegesen munkanélkülivé vált emberek megsegítésében. Idén tavasszal pedig az Ukrajnából érkező menekültek étkeztetésében vállaltak oroszlánrészt, noha kárpátaljai és más ukrajnai Krisna-központok élelmezési programjának fenntartásában is segédkeztek, élelmiszerszállítmányok eljuttatásával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában