Makk Marci Hét

2022.11.24. 14:39

Az egészség került a középpontba az egri Lenkeyben

Az egri Lenkey János Általános Iskola minden évben, így az idén is megrendezi a Makk Marci Hetet november 21 és 25. között

HEOL

Az egészséges életmóddal ismerkedtek a gyerekek játékos feladatokon keresztül

Forrás: Birinyi Zsófia/Markhot Ferenc Kórház

Az esemény a tanulók egészségre való nevelése és fejlesztése jegyében zajlik. Az iskola és a Markhot Ferenc Kórház több éves együttműködésének köszönhetően az idén is közös egy héten át tartó programokkal népszerűsítik az egészséges életmódot, valamint az egészségügyi pályát. Mindezt a kórház sajtóreferense közölte portálunkkal.

Ebben az évben heti gyakorisággal látogatnak el tanuló csoportok a Markhot Ferenc Kórház Skill laborjába, ahol többek között előadásokat hallgatnak meg az alapápolás feladatairól, a táplálkozási zavarokról, a gyermekkori szemészeti problémákról és szemüveg viselésről. A különböző eszközökkel, pl. öregségi szimulátor, terhességi szimulátor, megismerkednek a beteg állapotokkal, de megtanulják a lélegeztetés, újraélesztés alapvető szabályait is.

Az eseményről tartott sajtótájékoztatón Bíró Csaba, a Lenkey János Általános igazgatója ismertette a Makk Marci Hét programját és hangsúlyozta az együttműködő partnerek: Vöröskereszt, kórház szerepét a tanulók egészségre nevelésében. Az iskola pedagógiai tevékenységét méltatta Dr. Juhász Attila Simon a Heves Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Vácity József a Markhot Ferenc Kórház főigazgatója is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában