Elismerés

2022.11.26. 16:21

Az év főkertésze lett a hatvani Gulyás Katalin

A Magyar Turisztikai Ügynökség immár a 29. alkalommal írta ki a Virágos Magyarország versenyt, amelyre az önkormányzatok nevezhetnek.

T. O.

Forrás: Horváth Richárd/Facebook

A kezdeményezést 1994-ben indították el, s évről évre népszerűbb. A Virágos Magyarország zsűrije nyáron a városba látogatott, hogy személyesen tekintsék meg a virágba borult települést. A Zagyva-partiak újabb sikereket értek el a környezetszépítő megmérettetés során, mivel több kategóriában is díjazták erőfeszítéseiket. 
Horváth Richárd polgármester Facebook-oldalán számolt be arról, hogy lakóhelyük idén az Agrárminisztérium különdíjában részesült, Gulyás Katalin pedig elnyerte Az év főkertésze ki­tüntetést. 

– Hatvan védjegyévé vált a rendezett és virágos városkép. Kiemelt figyelmet fordítunk a zöldterületek kialakítására, rendben tartására. Több kiváló eredményt értünk már el, korábban elnyertük az Arany rózsa díjat, több alkalommal a Belügyminisztérium különdíját, 2016-ban Az év települése díjat, 2017-ben pedig az Ország főtere cím birtokosai lettünk – olvasható a polgármester posztjában a közösségi oldalán. 

A Virágos Magyarország környezetszépítő verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, közölték a programról. Emellett a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítését, valamint a természeti és az épített örökség megőrzését és gyarapítását is szolgálja a versengés. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában