Elvágva

2022.11.05. 16:04

Bezárnák a kispostát, Füzesabony polgármestere nem hagyná annyiban

A füzesabonyi északi városrészben lévő postahivatal is szerepel azon a listán, amit – takarékossági okokra hivatkozva – bezárni szándékozik a Magyar Posta. A várost kettévágja a vasút, ezért a polgármester levelet írt.

S. S.

Nem szeretnék, ha bezárna a posta

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Portálunk kérdésére Füzesabony polgármestere, Nagy Csaba elmondta: ő maga is a Magyar Posta által kiadott közleménybőn értesült arról, hogy november 11-től ideiglenesen bezárják a Szabadság úti hivatalt. Ezt követően levelet írt a megbízott vezérigazgatónak.

– Az egyeztetés elmaradása miatt írtam levelet a társaság vezetőjének arról, hogy a bezárás előtt, a lakosság érdekeire figyelemmel célszerű lett volna egyeztetni. Városunkat helyi sajátosságként két részre, északi és déli városrészre osztja a vasút, s közöttük egyetlen gyalogos-kerékpáros aluljáró az összeköttetés. Az idősebb emberek számára, főleg téli időszakban ezen keresztül nehéz a Főposta megközelítése – részletezte az ideiglenes bezárás által előálló problémát a városvezető.

Nagy Csaba szerint a Szabadság út 11. szám alatt található posta majdnem négyezer embert szolgált ki eddig. Ezért is vetett fel levelében a Posta vezetésének három dolgot: folytassanak további tárgyalásokat, az önkormányzat hajlandó a rezsi egy részének átvállalására, a későbbiekben pedig a lakosságot érintő bármely döntésről tájékoztassák az önkormányzatot.

– Válasz még nem érkezett. Amennyiben marad a közleményben rögzített ideiglenes bezárás, tervet dolgozunk ki az itt élő idős emberek segítésére. A járványhelyzethez hasonlóan, a Szociális és a Családsegítő Központ munkatársai segítenének a rászorulóknak a postai ügyintézésben – osztotta meg portálunkkal az elképzelését a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában