Megúszta

2022.11.14. 16:56

Bükkben túrázó fiatalnak segítettek a speciális mentők

Az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport önkéntesei Noszvaj határában egy eltévedt turistának segítettek szombaton este.

G. R.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az információt a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság osztotta meg napi összefoglalójában, hétfőn. Az Agria Speciális Mentőcsoport vezetője, Kovács József a heol.hu érdeklődésére elmondta:

– Az alföldi túrázó maga kért segítséget, amikor rájött, nem fog már visszaérni a tervezett túraútvonaláról, mert rásötétedett - osztotta meg Kovács József. Elmondta: egy debreceni fiatalember túrázott a Bükkben, amikor a várkúti turistaházhoz közeledve úgy érezte segítségre lenne szüksége. Mobiltelefonján rákeresett a Bükk, hegyimentés szavakra, így talált rá az Agria Speciális Mentőcsoportra és telefonon hívta őket szombaton délután öt óra körül.

Az agriások a várkúti turistaházhoz mentek ki érte és épségben lehozták. Ez az eset szerencsésen végződött, hiszen a túrázónál ott volt és működött is a mobiltelefonja, tudta, hol keressen segítséget. Nincs ez mindig így. Ahogy korábban beszámoltunk róla nemrégiben egy aggódó férj telefonált az esti órákban a rendőrségre, hogy felesége és annak barátnője feltehetőleg eltévedt a Bükkben. A 66 és 77 éves nőt éjféltájt találták meg a rendőrök, erdészek segítségével.  Akkor is felhívták a figyelmet arra a szakemberek, hogy érdemes használni a mobilalkalmazások térképeit túrázáskor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában