Formabontók

2022.11.21. 08:37

Életre kelt a reformkor: az egri tanárokat Digitális Pedagógus Díjjal ismerték el

Szakmai sikert könyvelhettek el az egri tanárok, akiket Digitális Pedagógus Díjjal ismertek el: élménnyel gazdagították a tanulást.

P. E.

A tabletet akkor is használják, ha nincsen digitális oktatás

Forrás: Shutterstock

Kalandozásaink a legnagyobb magyarral - ezt a címet választotta a magyar reformkor köré szervezett, nemrégiben szakmai díjjal elismert oktatási projektjének a pedagógus páros, Hománé Móra Éva és Hunyadi-Buzás Éva, akik a hetedikes diákokat próbálták közelebb hozni az 1800-as évek eseményeihez. Esküsznek arra, hogy a tantárgyi határok fellazíthatók, így a diákok élményszerűen ismerkedtek a korral: Anna-báli meghívót és táncrendet terveztek, bulvárlapot szerkesztettek Petőfi Sándor és Júlia szerelméről, rémromantikus festményeket alkottak, eltáncolták a palotás koreográfiáját. Az Egri Kemény Ferenc Sportiskolai Általános Iskola pedagógusai több hétre tervezték projektjüket, mellyel sikert arattak. 

Az óratervek kategóriában Mészáros Éva Judit, a Szent Imre Katolikus Általános Iskola és Jó Pásztor Óvoda AMI pedagógusa munkája bizonyult méltónak a díjra. Ő a szóképek tanításából készítette pályamunkáját, színes, elgondolkodtató feladatokkal tűzdelve azt - közölte a Tempus Közalapítvány.         

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában