Díszkivilágítás

2022.11.26. 19:18

Gyerekek kapcsolták fel Eger adventi fényeit a Dobó téren + fotók + videó

Rövid visszaszámlálást követően apró gyerekek nyomták meg a gombot a Dobó téren szombaton öt óra után pár perccel, hogy kigyulladjanak advent fényei Egerben.

S. S.

Ünnepi fényekben pompázik a Dobó tér

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A megyeszékhely központi tere zsúfolásig megtelt már a program kezdete előtt. A tömegben a legkisebbektől az idősekig minden korosztály képviseltette magát. Nagyon sok családot is láthattunk, s a teret mézeskalács, forralt bor illata lengte be.

A színpadon Berényi Tamás, az adventi rendezvénysorozat főszervezője ismertette röviden azt a koncepciót, egy mesevilágot, ami alapján megépítették a kellékeket. Így lett mézeskalács utca és diótörő tér, valamint  forralt borfaló sarok is a téren. Ezt követően a főszervező a polgármestert, Mirkóczi Ádámot szólította a mikrofonhoz.

A városvezető rövid beszédében utalt azokra a nehézségekre, amelyek az adventi készülődést az idén teljesen mássá teszik, mint amit korábban megszoktunk és természetesnek vettünk. Elmondása szerint a városvezetés, a képviselők is többször megvitatták, hogy mi az amit megtehetnek az energiaválság közepette. Kompromisszumos megoldást kellett találni, hogy mindenre jusson. Végül az a döntés született, hogy az adventi rendezvénysorozatot meg kell tartani.

– Az adventi várakozás időszaka nem csak önmérsékletre int bennünket, hanem egyfajta elmélyülésre, gondolkodásra. Gondoljunk azokra, akiknek nem lesz lehetősége sem itt, sem máshol kikapcsolódni úgy, ahogy adott esetben ő is szeretné. Gondoljunk az elesettekre, a betegekre, azokra a gyermekekre, akiknek nem adatik meg sok minden, ami nekünk természetes – fogalmazott.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Az adakozásra való felhívást a polgármester konkretizálta is. Elmondta, hogy az Eger Advent bögrék árából adomány lesz, sok-sok apróság örömére. Fel is hívta a figyelmet arra, hogy aki teheti vásároljon belőle. Ezt követően gyerekeket szólított színpadra, hogy segítsenek felkapcsolni az adventi fényeket a Dobó téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában