Reakció

2022.11.02. 12:55

Heves Megyei Vízmű Zrt.: kiváló a csapvíz minősége Gyöngyösön

A társaság szerint cikkünk főcíme felesleges aggályokat ébreszt a vezetékes vízfogyasztással kapcsolatban.

HEOL

A Heves Megyei Vízmű Zrt. a térség ivóvízközmű szolgáltatója reagált a Heves Megyei Hírlap szerdai számában megjelent (Ólom a csapvízben: Gyöngyösön most elég nagy a kockázat című) csapvízzel kapcsolatos cikkre. Az írást portálunkon ide kattintva olvashatja el.

Tájékoztatásuk szerint a vezetékes ivóvíz minősége a szolgáltatási területükön – beleértve Gyöngyöst is – megfelel a kormányrendelet előírásának. A társaság szerint az említett cikk főcíme nem felel meg a tényeknek, és felesleges aggályokat ébreszt a vezetékes vízfogyasztással kapcsolatban. A szolgáltató elmondta, több száz vizsgálat bizonyítja, hogy a szolgáltatott ivóvíz nem tartalmaz egészségre káros mennyiségben összetevőket, köztük ólmot sem. Az ólomszennyezés lehetősége kizárólag a régi ólomcsővel szerelt lakások esetén fordulhat elő, melynek összemosása a vezetékes vízszolgáltatással félrevezető.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában