Advent

2022.11.26. 16:14

Koszorút készítettek, palacsintát sütöttek a szalézi nővérekkel az egri lokálpatrióták

Az Egri Szalézi Oratórium családjai közösen készültek szombaton az ünnepvárásra.

Sz. Sz. I.

Koszorút is készítettek a résztvevők

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Családi napot szervezett az adventi készülődéshez kapcsolódóan az Egri Lokálpatrióta Egylet szombaton az Egri Szalézi Oratórium családjainak a Segítő Szűz Mária Egyetemi Kollégiumban. Az alkalmon együtt készíthettek adventi koszorút a gyermekek és szüleik, nagyszüleik, de a játék sem hiányzott a programból. Aki végzett máris palacsintát uzsonnázhatott, a felnőttek pedig tea, forralt bor mellett beszélgethettek, ismerkedhettek. Nagy Ágnes nővér, a Segítő Szűz Mária Leányai Nővérek oratóriumvezetője elmondta, hogy az oratóriumuk mintegy negyedszázada működik. 

– Számunkra is nagy meglepetés volt, amikor a Egri Lokálpatrióta Egylet felajánlotta a segítségét a mai alkalomhoz. Nagy ajándék ez nekünk. Hétről hétre szombatonként van itt oratórium, ahová elsőtől nyolcadik osztályig várjuk a gyerekeket. Vannak középiskolás, illetve egyetemista segítőink, akik támogatják a munkánkat az egri fiatalokért. Ez nagy segítség nekünk, hiszen négyen vagyunk itt nővérek. Az oratóriumnak is van anyagi háttere, de ennyi családnak, mint ma, nem tudnánk lehetővé tenni így, hogy mindannyian elkészíthessék maguknak az adventi koszorújukat. Ezek mellett imádkozva készülhetnek majd otthon a karácsonyra – fogalmazott Nagy Ágnes nővér.

Habis László, az Egri Lokálpatrióta Egylet elnöke arról beszélt portálunknak, hogy 31 esztendeje azért alakultak, hogy az egri értékeket próbálják képviselni, és azokat gondolkodásuk, cselekvésük középpontjába emelni. 

– Meg vagyok győződve arról, hogy a családok, mint a társadalom legalapvetőbb építőkövei, olyan értéket képviselnek, amelyre oda kell figyelni a civil szférának, az egyesületi életnek. Ennek alapján számos programot valósítottunk meg az elmúlt időszakban. Többek között, a mai rendezvény helyszínén is szerveztünk már sportból, kreatív foglalkozásokból, bográcsozásból álló szabadtéri programot. Volt már több eseményünk a lajosvárosi templomkertben a nagycsaládosok helyi egyesületével közösen, és velük együtt lesz közös rendezvényünk Mikuláskor a volt helyőrségi klubban. A mai program a szalézi nővérekkel való együttgondolkodás és együttműködés eredménye. A legfontosabb az, hogy megoldottuk annak feltételeit, hogy a szülők és a gyermekek együtt adventi koszorút készíthessenek, és kapjanak tájékoztatást a gyerekek a koszorú jelentőségéről, üzenetéről, tartalmáról. Úgy gondoltuk, hogy a gyerekek számára azzal tesszük még élményszerűbbé a délutánt, hogy többféle, nagyon finom palacsintát is készíthettek a szülők. Mi ehhez csupán a hátteret, az alapanyagokat adtuk. Fontosnak tartjuk az együttlétet, a generációk közötti találkozást, hiszen itt nagyszülők, szülők, gyermekek, unokák közösen vettek részt – foglalta össze Habis László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában