Vadállatok

2022.11.24. 07:25

Lőrinciben felkutatják a belterületekre csámborgó vadakat is

A vadkárok megakadályozása érdekében kilövik őket.

T. O.

Lőrinci környékén az elmúlt időszakban elszaporodtak nem háziasított állatok, amelyek közül néhány példány – mint arról beszámoltunk, például róka – már a lakott területeken is feltűnt. Egyebek között ezért az önkormányzat szervezésében fegyvertartási és vadászati engedéllyel rendelkező Nagy Cser Vadásztársaság segítségével vadkárok megakadályozása érdekében kárt okozó vadak elejtése várható.

A Hatvani Rendőrkapitányság határozatával 2022 november 22-től december 21-ig terjedő időszakra engedélyezte a település bel-és külterületén a kártékony vadak elejtését.

Az állatok megjelenésével kapcsolatban bejelentést lehet tenni Szabó József elejtést irányítónál a 70/388-8888-as, vagy Bauer György hivatásos vadásznál a 20/569-5856-os telefonszámon.

A bejelentések fogadását követően az elejtést irányító személy helyszíni szemlét tart, a bejárás során a helyszínen tapasztaltak alapján az összes egyedi körülmény és a biztonsági szempontok figyelembevétele mellett dönt a vadelejtésének szükségességéről.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában