Vidék

2022.11.12. 10:07

Magyarország legnagyobb gombáját találták meg Istenmezején

A heves megyei faluban forgatta legújabb videóját a Vajtó és a Világ magazin. A kisfilmben bemutatták a főbb látványosságokat, valamint gombából készült ételt is kóstolhattak.

B. D.

– A magazin öt éve működik regionális tévékben, valamint kisebb országos csatornákon. Illetve már a YouTube-on is megtalálható egy pár rész a sorozatból – ismertette portálunkkal Vajtó László, műsorvezető.

Továbbá kifejtette, hogy egy Istenmezején élő család hívta meg, akik egy hatalmas méretű gombát találtak. Ennek apropóján mutatták be a települést is. Elmondta, nagyon tetszett neki a Rozgics család élete a jurtában és a hitvallása. Emellett a település természeti értékei, a tiszta levegő, a finom forrásvíz, és a csodálatos kilátás is megfogta. Körülbelül egy hónapja, október elején forgatták a videót.

A kisfilmben a műsorvezető a település polgármesterével, Nagy-Szú Péterrel beszélgetett a faluban megtalálható forrásvízről, majd bemutatták a fő látványosságot, a Noé szőlője elnevezésű sziklaképződményt, amelyekről többet is megtudhatunk a videóból. A szikla tetejéről pedig csodás kilátás nyílt a falura. Vajtó László bemutatta a falu szálláshelyét, a Zöldszarvas vendégházat is, illetve a falu pizzériáját is, ami nagy népszerűségnek örvend a környéken. S majd a jurtában lakó Rozgics családhoz is ellátogattak.

A fő ok, amiért a műsorvezető a településre érkezett, hogy a faluban egy család megtalálta Magyarország legnagyobb gombáját. A súlya és a méretei alapján a Magyarországi Rekordok Szövetsége kiállított egy diplomát, miszerint a 35 centiméter kalapátmérőjű, közel 2 kilogrammos példány a legnagyobb magyarországi bronzos vargánya gomba.

A kisfilmet itt tekinthetik meg:

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában