Köszönet

2022.11.11. 11:01

Mások emberi méltóságáért: elismerték a szociális dolgozók munkáját Egerben

A Szociális Munka Napja alkalmából városi ünnepséget rendeztek csütörtök délután a polgármesteri hivatalban.

B. D.

A városházán műsorral köszöntötték a szociális munkásokat

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A városházán minden évben megrendezi a szociális munka napja alkalmából a városi ünnepséget a Gyermekjóléti-és bölcsődei Igazgatóság és az Egri Szociális Szolgáltató Intézmény részére, közölte Liktor Judit, az egri önkormányzat sajtóreferense az eseményen. November 12-e 1997 óta a szociális munka napja, s ez jó alkalom arra, hogy a közvélemény figyelme azokra irányuljon, akik a rászoruló embertársaink segítségét választották hivatásként. E világnapon elismerésünket fejezhetjük ki, és köszönetet mondhatunk mindazoknak, akik vállalják, hogy másokért, mások emberi méltóságáért dolgozzanak.

Eger polgármestere megköszönte a szociális dolgozók kitartó munkáját, kiemelve az elmúlt két évet, hiszen nehéz időszakot tudhatunk magunk mögött. 

– Az önök munkája nem munka, hanem hivatás. Ezért úgy gondolom, a köszönet nem elegendő, hiszen olyan elhivatottságról, lelki- szellemi-, és emberi hozzáállásról tesznek tanúbizonyságot nap mint nap, ami különlegessé teszi önöket a társadalomban – emelte ki Mirkóczki Ádám. A köszöntő beszéd után a Snidero Quartet színesítette a műsort dzsessz produkciójával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában