Filmvetítés

2022.11.15. 08:07

Országos Rajzfilmünnep az egri könyvtárban, a rajzfilmrajongóknak kedveznek

A rajzfilmünnepet kilencedik alkalommal rendezik meg november 18. és 19. között, amihez ebben az évben a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár is csatlakozott.

B. D.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az esemény alkalmából az egri könyvtár két helyszínen, a központi- és a gyermekkönyvtárban várja a rajzfilmrajongókat, tájékoztatta portálunkat Szécsényi Orsolya, könyvtáros.

Péntek délelőtt 10 órától a Gyermekkönyvtárban Macskássy Gyula rövidfilmjeit tekinthetik meg: A kiskakas gyémánt félkrajcárját és A telhetetlen méhecskét. Valamint délután fél 5-kor az Egy kupac kufli filmet vetítik.

Szombaton 10 órától a Központi Könyvtárban a Kutyák és macskák – válogatás a Cipellő cicák, a Boxi és a Detti és Drót című animációs filmek epizódjait vetítik. Továbbá délután 2 órától 6 válogatással készülnek a kortárs magyar stúdiók munkáiból: Istók, Bela, Maestro, Albert, Otthon és a Kozmosz nagykövetei rövidfilmeket láthatják a résztvevők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában