Bizottsági ülés

2022.11.16. 19:38

Óvodákat nem zárnának be, növelnék az idegenforgalmi adót Egerben a bizottsági javaslat szerint

A tervek szerint növekedne a nagy vállalatok építményadója, és az idegenforgalmi adó is. Erről az energiaveszélyszhelyzeti bizottság ülése után a két fideszes képviselő, Oroján Sándor és dr. Csetneki Attila tartott sajtótájékoztatót.

HEOL

Oroján Sándor és dr. Csetneki Attila

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Energia veszélyhelyzettel összefüggő városi döntések – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót az egri Fidesz-KDNP két önkormányzati képviselője, Oroján Sándor és dr. Csetneki Attila szerdán este a városháza üvegtermében. A tájékoztatót megelőzően ülésezett az energia veszélyhelyzeti bizottság, ahol megtárgyaltak néhány javaslatot, erről beszéltek később.

Dr. Csetneki Attila elmondta, a veszélyhelyzetben az önkormányzat feladata, hogy biztosítsa a saját, és általa fenntartott intézmények működését.
– A jelenlegi vezetés még nem tett konkrét javaslatokat az asztalra, ezért alakult meg ez a bizottság, mely együttműködik a városi intézményekkel, szervezetekkel – mondta.

Hozzátette, minden javaslatukat azon az alapelven hozták, hogy minél kevesebb terhet rójanak az egriekre.
– Ennek nyomán arra teszünk javaslatot, hogy az idegenforgalmi adót az inflációt követve emeljük, így 500 forintról 580-ra emelkedne személyenként egy éjszakára. Ezt a bizottság támogatta – közölte.

Oroján Sándor elmondta, az idei utolsó közgyűlésen nagy döntéseket kell meghozni, hiszen szavai szerint a jövő évben nagy nehézségekkel kell szembenézniük.
– Amit Mirkóczki Ádám polgármester állít, miszerint bezárnánk óvodákat, ez nem igaz. Ez nincs napirenden és a közeljövőben sem lesz. Bezárásról kizárólag akkor lehet dönteni, ha a pedagógusok, dajkák és a szülők közösen egyetértenek ebben – szögezte le. Mint mondta, télen néhány csoportot fognak átköltöztetni, ám tavasszal azok visszaköltözhetnek majd eredeti helyükre.

Kifejtette, a bizottság az ülésen az építményadó rendelet módosításáról is tárgyaltak.
– Megvédjük a nyugdíjasok és az egriek kedvezményét. A terheket a multikra, hiperekre és bankokra hárítjuk, azok, akik egy helyrajzi szám alatt több mint 500 négyzetméteren dolgoznak, az adó mértéke az inflációt meghaladó módon, de a törvényi maximum alatt növekszik majd elképzeléseink szerint – részletezte.

Ezeket a javaslatokat a soron következő közgyűlés elé viszik, ott tárgyalnak, majd szavaznak róluk.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában