Programajánló

2022.11.18. 07:00

Rajzfilmünnep és adventi hangolódás jegyében telik a hétvége Heves megyében

HEOL

Az Eger Advent fényei (archív fotó)

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

 

November 18., péntek

 

Eger

  • Három napos programsorozat keretében tartják az Országos Rajzfilmünnepet a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban, valamint a Gyermekkönyvtárban. A Központi és a Gyermekkönyvtárban nyilvános vetítések zajlanak, a Felnémeti fiókkönyvtárban szervezett csoportokat várnak. A vetítések pénteken 10 órakor kezdődnek. A részletes programok és helyszínek ezen a linken érhetőek el.
Forrás: visiteger.com
  • A 18 órától tervezett Bedhy fellépés elmarad.

Gyöngyös

  • 17 órakor kerül sor a városi könyvtárban a József Attila szerelmei és utolsó hónapjai című előadásra, amit Kerek Abigél, a Berze Nagy János Gimnázium tanulója tart. A programra érkezők megtekinthetik Derecskei Anna Éva Mondjad csak, Atikám című kiállítását is. 
Forrás: brody.iif.hu

Egerszalók: 17 órakor nyílik meg az Ablakok című összművészeti kiállítás, ahol a képzőművészet-szobrászat-kézművesség trióját tekinthetik meg az érdeklődők, huszonnyolc kiváló művész munkáján keresztül. A tárlatot megnyitja Rohlicsek Judit médiaszakértő, ezt követően köszöntőt mond és borbemutatót tart dr. Lőrincz György borász. Közreműködnek az eseményen a Tribelly Company táncosai. A belépés ingyenes. A kiállítás megtekinthető 2023. január 31-ig a hely nyitvatartási idejében. 

November 19., szombat

 

Eger

  • 13 órától a Manooka kávézóban (Eger, Kracker udvar) bárki sapkát horgolhat magának, vagy ajándékba. A workshop ára tartalmaz egy kávét, teát és rágcsálnivalót, a fonal és horgolótű árát.
  • 17 óra 30 perctől a Dobó-téren bemutatják Magyarország 2022. évi Adventi Kalácsát. Az eseményt hagyományteremtő céllal rendezik.
  • Az Eger Advent keretén belül este 19 órától az Andörkaver ad koncertet.

Gyöngyös

  • 10 órától Vachott műhely lesz a városi könyvtárban. Ez alkotói, előadói, bemutatkozási lehetőség a résztvevők számára. 
Forrás: brody.iif.hu
  • 7 órától  indul a túra az Apci tengerszemhez a Kékes Turista Egyesülettel. Útvonal: Rózsaszentmárton – Tarcódi pincék – Széleskői-tó (Apci tengerszem) – Somlyó – Kopasz-hegy – Rózsaszentmárton. A túra hossza: 17,0 km, időtartama: 5,5 óra. Szintemelkedés: 450 m. Találkozás: 7 órakor a gyöngyösi buszpályaudvaron. Busz indulás: 07:10. Érkezés Rózsaszentmártonba: 07:50. Vissza Gyöngyösre: 14:43, 15:19.

Felsőtárkány: 9 órától a Varróháztól indul túra a Lök-bérc – Imó-kő – Malom-hegy – Mumus-lápa - Toldi-bikk – Toldi-kunyhó – Balázs-kő - Kecskor – Stimecz-ház - Vörös-kő-völgy – Varróház útvonalon. Táv: 17 km. Szint: 600 m. Túraidő: 5-6 óra. A részvételi díj a helyszínen fizethető.

Váraszó: 15 órától vidám színházi előadásra várják a helybelieket a kultúrházba. A Bükkszéki Muslincák Színjátszó csoport ez alkalommal Kéri Ferenc: Lopótök, avagy a Mari nem olyan című pajzán népi komédiáját mutatja be.

Bükkszenterzsébet:  19 órától a hagyományokhoz híven ebben az esztendőben is megrendezik az Erzsébet bált a Parókia épületében. A talpalávalót ezúttal Kelemen Tünde és Cseh Ferenc szolgáltatják. 

November 20., vasárnap

 

Eger: Országos régiségvásárt tartanak reggel 6 órától délután 4 óráig a  Pyrker téren.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában