Mentorprogram

2022.11.27. 07:00

Sikeres a Tanítsunk Magyarországért program Egerben

Megbeszélést tartottak a program tapasztalatairól és eredményeiről az egyetemen.

B. D.

Forrás: Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen (EKKE) megvalósuló Tanítsunk Magyarországért (TM) program sajátosságaira voltak kíváncsiak, s ennek okán Budapestről látogattak el a program irányító szervezetének, az IFKA munkatársai. Az eseményen a programban dolgozó oktatók, a mentornagykövetek és a koordinátor tanárok vettek részt. A TM program az EKKÉ-n a Pedagógusképző Központ koordinálásában 47 mentorral, 6 iskolában, több mint 200 mentorálttal zajlik. Ebben a félévben 32 hallgató végzi a felkészítő szemináriumot.

A témák többek között a mentorálásra való felkészítés, a mentorok munkájának kísérése, a pályaorientáció megvalósulása, valamint a mentoráltak eredményeiben, viselkedésében, motiváltságában látható változások voltak. Az eseményen kiderült, hogy az iskolák hasznosnak tartják a programot, ugyanis a mentorok munkájának eredménye látszik a gyerekek órai megatartásában és az osztályok légkörén is. A program keretében a gyerekek sok olyan feladatot kapnak, amik megvalósítására a tanároknak nincs lehetőségük vagy idejük. A visszajelzésekből továbbá az is kiderült, hogy a mentorok lemorzsolódásának aránya az egri egyetemen egyedülállóan alacsony, a kilépés a programmal való elégedetlenség miatt pedig egyáltalán nem jellemző.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában