Megmérettetés

2022.11.11. 17:21

Taroltak a wigneresek a kadétok járőrversenyén + fotók

A Honvéd Kadet Programban részt vevő középiskolák tíz csapata állt rajthoz pénteken a „60-as Kupa” elnevezésű járőrversenyen.

Sz. I.

Próbára tette a kadétokat az érsekkerti akadálypálya

Forrás: Szilvás István/Heves Megyei Hírlap

Fotó:

A Magyar Tartalékosok Szövetsége Heves Megyei Szervezete és a 60. Mike József Területvédelmi Zászlóalj által szervezett katonai erőpróbára az egri várban sorakoztak fel a csapatok. A Wigner Jenő Műszaki Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium, a HMSZC Bornemissza Gergely Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, a gyöngyösi HMSZC József Attila Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, valamint Pest megyei Halásztelki Bocskai István Református Oktatási Központ hat-hatfős csapatának tagjait és nevelőiket Bátor Ferenc alezredes, a területvédelmi zászlóalj parancsnoka köszöntötte. Mint felidézte, a fiatalok hazafias és honvédelmi képzése a 2017-ben elindított kadétprogram alapján zajlik. Ennek jegyében tudatosítják a haza védelmének fontosságát, elősegítik a társadalom és Magyar Honvédség kapcsolatának erősítését, s részt vállalnak a fiatalok egészséges életmódjának a kialakításában. – Megyénk négy városában öt kadétiskola van, bízunk benne, hogy számuk jövő év végére eléri a hetet. Ehhez kellenek az ilyen versenyek is - emelte ki Bátor Ferenc.

Az esemény megnyitása után elsőként a Bornemissza 1. csapata vágott neki a hét versenyállomáson rájuk váró kilenc feladat teljesítésének. Egyebek között katonai totót töltöttek ki, tisztelegtek és mécsest gyújtottak a Hősök temetőjében, gázálarcban végrehajtott harcászati lövészeten vettek részt, sebesültet szállítottak, a város alatti kazamatákban szituációs lézerlövészet, az Érsekkertben pedig a Ninja Warrior akadálypálya tette próbára a kadétokat, akik – mint Herman István tartalékos alezredes, a MATASZ megyei elnöke elmondta – a kadétok megmutatták magukat, s felkészültségüket a városnak.

Az elért eredmények alapján taroltak a Wigner diákjai: az első helyet a 11/k Sportosok nevű gárda szerezte meg, mögöttük a 10/k, illetve a 9/k csapat tagjai végeztek.

 

A nyertes csapat tagjai:

 

  • Handzó Tamás
  • Kerek Krisztián
  • Bóta Milán
  • Végh Máté
  • Csík Levente Jácint
  • Sütő Csaba

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában