Lakberendezés

2022.12.21. 12:03

A régi tárgyak karácsonyi emlékeket idézhetnek fel szívünkben az andornaktályai lakberendező szerint

Új, lakberendezéssel kapcsolatos rovatunkban a mindennapokban is könnyedén hasznosítható tippeket olvashatnak Ipacs Éva andornaktályai lakberendező jóvoltából. Ezúttal a karácsonyhoz kapcsolódó emlékeit és tanácsait osztja meg.

F. V. E.

Forrás: Ipacs Éva

Gyermekkorom karácsony estéin mindig elsétáltunk a pár utcányira lakó nagymamámhoz. Ropogott a hó a csizmánk alatt, a csillagok fényesen ragyogtak, az utca házainak ablakaiból kiszűrődő meleg fények pedig szabályos négyzetet rajzoltak a sötétbe burkolódzó havas előkertekre. Bent, a karácsonyfaégők halvány fényében, felderengtek az enteriőrök és én elképzeltem a házak mögött rejtező otthonokat, az ablakkeret-képeken belüli világot.

Forrás: Ipacs Éva

Otthonunk a tükörképünk, személyiségünk lenyomata, a legintimebb helyünk a világban. Minél személyesebb, annál egyedibb, annál otthonosabb. Akárcsak karácsony ünnepe, ami tele van családi rituálékkal, hagyományokkal. Mi mégis sokszor az üzletek polcain rogyásig sorakozó személytelen tucattárgyakkal vesszük körül magunkat.

Forrás: Ipacs Éva

Pedig a régi tárgyaknak történetük van, sokuknak nem egy karácsonyi históriája.

Biztosan mindenkinek van egy régi dísze, gyertyatartója, terítője, ami jelentéssel bír, érzelmileg kötődik hozzá, emlékeket ébreszt szívében. Miért ne vehetnénk elő ezeket a szekrény mélyéről? Sőt, hadd maradjanak kint az ünnepek elmúltával is. Hiszen még ha csorbák, sérültek, hiányosak is, olyan jó rájuk nézni. A nagymama hímezte, a nagypapa barkácsolta... Kell ennél egyedibb és személyesebb?

Forrás: Ipacs Éva

Meghitt, békés, boldog otthonokat kíván valamennyi karácsonyi ablakkeret-képben,

Ipacs Éva andornaktályai lakberendező


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában