Filmhíradó

2022.12.31. 14:49

A szilveszteri rádiókabaré sztárjai negyvenhét éve a nagyrédei szüretről jelentkeztek + videó

Csala Zsuzsa szerint szüretkor a fiatalok táncolnak, udvarolnak, fogy a bor, a lacipecsenye, meg a fogamzásgátló.

Sz. Sz. I.

Már az ötvenes években is sokak szórakozását jelentette a szilveszteri rádiókabaré. Az évbúcsúztató műsorok legnagyobb sztárjai 1975. októberében Nagyrédén jártak. Az eseményről a Magyar Filmhíradó így tudósított:

És most szerzőkkel, rendezőkkel, színészekkel a nagyrédei szüreten: "Kedves Hallgatóink! A Rádiókabaré Színházának októberi, szüreti bemutatóját közvetítjük a nagyrédei Művelődési Házból. Hallgassunk kabarét, a kabaré nagyszerű dolog! Jobb, mint a nevetés, nincs is talán, amíg a Föld forog. Szerkesztette Marton Frigyes és Szilágyi György. Rendező: Marton Frigyes: "Ötvenéves a Magyar Rádió. Negyven éve a legszorosabb kapcsolatba vagyunk egymással, tizenöt éven keresztül, mint szorgos rádióhallgató, huszonöt éve, mint szorgos műsorkészítő. Még tizenöt év és nyugdíjas műsorkészítő leszek, és újra szorgos rádióhallgató." 

Szilágyi György: "Eddig pontosan huszonöt évet töltöttem el a Kabaréban, ebből öt évet szabadlábon, húsz évet pedig Marton Frigyessel összebilincselve, a szabadulás legcsekélyebb reménye nélkül." Csala Zsuzsa szinkron: "A szüret sok mindenre jó. Összejönnek a fiatalok is, táncolnak, udvarolnak, fogy a bor, a lacipecsenye, meg a fogamzásgátló. Úgy van ez, hogy egy szüret, egy gyerek. Ha megvolt három szüret, soron kívül adnak lakást. Csákányi László és Agárdi Gábor duója: "Láttad, hogy milyen gyönyörű kerítések vannak Nagyrédén? Te, a-má-egysze hétszentség, te! Én láttam a Bökinkhem Palota kerítését Londonba, na, hát az kutyafff-üle a rédeiekhez! Hej, ha az öreg Hajdekkar ezt tudta vóna! De mi köze van a kerítésnek a menyasszonhoz, mi? Mi köze, mi köze! Hát ahun a legszebb a kerittés, onnan köll menyasszonyt válogatni, érted má? Ahol a kerittés, ott a dohány! Nézd meg a kapuját, vedd el a lányát! Rédei menyecske, hallgass a tanácsra! Hogy ha házasodnál, gyere el Krahácsba! Lesz ott lagzi, móka, messze száll a kardal, csak a hozományod hozzad el magaddal!"
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában