Rezsiválság

2022.12.30. 15:15

Az egri Wigner és a Neumann is a csődtől tart

100 millió forint városi pénzből mentenének meg a két egri iskolát

Sz. M. L.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Levélben kereste meg az önkormányzatot minket a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium valamint a Neumann János Gimnázium igazgatója, hogy az elszabaduló energiaárak és a vele járó költségek súlyosan veszélyeztetik az iskolák működését és fennmaradását, erről Farkas Attila alpolgármester számolt be közösségi oldalán.

A híradás szerint a jelenlegi árakon a többletköltségek kigazdálkodhatatlanok. A Wigner esetében az energiaárak emelkedése közel 150 millió forint, a Neumann esetében több mint 80 millió forint többletköltséget jelent.

– A leveleket bár a képviselő-testület minden tagja megkapta, fülük botját sem mozdították.  Ennek tudatában - hiszen cselekednünk kell- mi, a városvezetés közösen úgy döntöttünk, hogy a jövő évi költségvetésben 50-50 millió forintot különítünk el a két iskola számára – írta posztjában az alpolgármester.

Mirkóczki Ádám polgármester szerda este már említette a leveleket a Wignernek szervezett jótékonysági koncerten. S azt ígérte, hogy 50-50 millió forint jut az intézményeknek a jövő évi költségvetésből.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában