Mikor a híradó még néma volt

2022.12.28. 18:51

Elhoztuk önöknek a honvédség őszi, Eger környéki gyakorlatait 1928-ból

Ha megnézik, megtudhatják milyen egy lovas golyószóró raj.

Sz. M. L.

Egy közel száz éves felvétel mutatja meg, hogy milyen volt akkoriban a honvédek élete – a felvételen éppen egy Eger környéki gyakorlat látható. 

Az elhangzottakról ugyan nem tudunk beszámolni, de a felvételen feltűnik egy kerékpáros felderítő osztag, Jánky Kocsárd, a honvédség főparancsnoka figyeli a gyakorlatot, megtudhatják milyen egy lovas golyószóró raj, valamint látható Csáky Károly akkori Honvédelmi Miniszter és Gömbös Gyula államtitkár is, ahogy éppen megfigyelnek egy megfigyelőhelyen

 

A Filmhíradóból azt is megtudhatjuk, hogy néz ki a gyalogság előrenyomulása tűz alatt, valamiért fontos szereplő Zsitvay Tibor, a képviselőház elnöke is, aki szintén hadgyakorlathoz illő szettben, távcsővel kémleli a messzeséget, majd külföldi katonai attasék tűnnek föl, akik természetesen szintén részt vesznek a hadgyakorlaton végül pedig díszmenethez gyülekeznek a honvédek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában