Advent

2022.12.18. 17:28

Fellobbant a szeretet lángja Egerben is

Dr. Ternyák Csaba egri érsek arra buzdított, újítsuk meg életünket!

M. H.

Dr. Ternyák Csaba egri érsek meggyújtotta a negyedik adventi gyertyát

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fellobbant a szeretet lángja, meggyújtották az adventi koszorú negyedik gyertyáját is az egri Dobó téren vasárnap. Mirkóczki Ádám polgármester köszöntőjében kiemelte, legfontosabb keresztény ünnepünk előestéje ez, amikor visszatekintünk az évre.

– 2022-ben soha nem látott nehézségekkel kellett megküzdeni, s ez mindenkit érintett. Mégis büszke vagyok, mert az egri közösség jól vizsgázott, ahol tudtunk segítettünk, cselekedtünk, ahol kellett áldozatot hoztunk – mondta. A szomszédunkban zajló háborúra utalva hangsúlyozta, nem olyan egyértelmű és természetes minden, mint pár évvel ezelőtt.
– 2022 üzenete, észre kell vennünk a mindennapok csodáit – húzta alá.

Dr. Ternyák Csaba, egri érsek hozzátette, a szeretet lángja gyullad meg, hiszen eljött közénk az isten kisgyermek formájában, hogy megmutassa, mennyire szeret bennünket.
– Csodákra van szükség, bármi az életünkben azzá válhat, s újítsuk meg életünket békében, szeretetben, harmóniában – mondta, majd meggyújtotta az adventi koszorún a negyedik gyertyát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában