Havazás

2022.12.15. 07:11

Így takarította a havat a Magyar Közút - látványos animáción a hókotrók munkája

Hétvégén megérkezett az első komolyabb havazás, a Magyar Közút hókotrói pedig munkába is álltak, hogy megtisztítsák az utakat.

HEOL

A Mátrában is akadt munkájuk

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

A közút Instagram-posztjából kiderül, hogy minden munkagépük GPS-szel van felszerelve, így egy modern flottakövető rendszert is üzemeltetnek. Ez alapján pontosan látni, hogy hol, milyen munkát végeznek szakemberek. 

– Animáción mutatjuk be, hogy mérnökségi telephelyekről kirajzanak a gépek és megteszik a fordulóköreiket. A térképen az is jól látszik, hogy hol volt intenzívebb havazás hétvégén.  A gépeinkkel természetesen nemcsak egy kört tesznek meg munkatársaink, addig és annyiszor mennek végig az útjainkon, amíg az szükséges. És az is fontos, hogy egy meghatározott rend szerint első körben a főutakon, majd ezt követően a mellékutakon tudunk beavatkozni – tették közzé. 

Országosan szombat óta közel  6 ezer tonna sót és 400 ezer liter kálcium-klorid oldatot juttattak ki.

A következő napokban is folyamatosan, 12 órás váltott műszakokban pörögnek majd szakembereink, hiszen  az előrejelzések alapján kedden a hajnali mínuszok, míg szerdán és csütörtökön havazás és ónos eső ad majd nekünk bőven feladatot – tették hozzá. 

Vasárnap megérkezett a hó megyénkbe is.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában