Advent

2022.12.04. 17:52

Már a remény gyertyája is lobog a Dobó téren

Vasárnap délután meggyújtották a második gyertyát Egerben.

F. V. E.

Tóth Levente, az Egri Gárdonyi Géza Színház színművésze és Aklan Béla Sándor, evangélikus lelkészgyújtja meg a második adventi gyertyát az Eger Adventen

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Dr. Lőrincz György, az Egri Bikavér Borlovagrend elnöke ünnepi köszöntőjében megemlítette, hogy a karácsony az ünnepek ünnepe, s felidézte gyermekkora karácsonyait, amikor hihetetlen izgatottsággal készültek az ünnepre. 
- Az adni vágyás öröme, az együtt megélt pillanatok nagyon fontosak. Az ajándékok hajszolásánál és a rohanó készülődésnél pedig fontosabb kell, hogy legyen ebben az időszakban az elcsendesedés és az Istenre való odafigyelés - hangsúlyozta.

Jócselekedetekre, adakozásra, magunkra és egymásra való odafigyelésre, valamint békességre, szeretetre buzdította a jelenlévőket dr. Lőrincz György.

Meggyújtották a második adventi gyertyát az Eger Adventen
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Aklan Béla Sándor evangéligus lelkész áldást mondott, majd meggyújtotta a második, azaz a remény gyertyáját az adventi koszorún.

Babócsai Réka és Tóth Levente színművészek ének és verses produkciói emelték az ünnepség fényét.

A színpadon képviseltették magukat az Egri Borbarát Hölgyek, az Egri Fertálymesterek, a Szent György Lovagrend tagjai, az Egri Bikavér Borlovagrend, a Vitézlő Oskola, az önkormányzat képviseletében pedig Minczér Gábor alpolgámester is jelen volt. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában