Téli sport

2022.12.04. 15:16

Mátraszentistván készül a síszezonra, de a kékestetői és a szilvásváradi pálya zárva lesz

A drasztikusan növekvő energiaárakat látva minden síelő a kíváncsian várja, hol és mennyiért síelhetünk 2022-23 telén Magyarországon. A bérletárakról még nem érkezett infó, de azt már tudjuk, mely sípályákon nem indítják be a lifteket.

HEOL

Tavaly így kezdődött a síszezon a Mátrában

Forrás: Czímer Tamás / Heves Megyei Hírlap

Jelenleg 9 hazai sípályán van működőképes felvonó, ezek közül három helyen biztosan nem lesz síszezon, de ennek oka nem az energiaárak drágulása - írja a sielok.hu.

A Kékestetői Sícentrum technikai okok miatt nem tud kinyitni. A történet hosszú és szövevényes, de a lényeg, hogy nem tudják megoldani a hóágyúk vízellátását, ezáltal a sípályák behavazását. A mátrai síterep már a 2021-22-es szezonban sem tudta fogadni a síelni vágyókat, csak a síiskola mini köteles felvonója üzemelt fenn a Toronynál.

A szilvásváradi kis sípálya sem fog megnyitni 2022-23 telén.

Mátraszentistván és Bánkút azonban készülnek a téli szezonra. Nagy lehetőséget kaptak a síterepek (is) azáltal, hogy hosszabb lesz a téli szünet: december 22-től január 8-ig fog tartani. Január első hetében biztosan a szokásosnál is többen keresik majd fel a sípályákat.

Az energiaválság idején a téli hónapokban felértékelődnek a kültéri sportolási lehetőségek, hiszen a fűtött edzőtermekkel, sportcsarnokokkal, uszodákkal összehasonlítva egy sípálya üzemeltetése a hóágyúzással együtt is fenntarthatóbb és megtérülőbb lehet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában