Csoda lenne?

2022.12.12. 17:30

Mint a mesében: ezüstvasárnap kezdett el újra víz fakadni a rég kiszáradt istenmezejei forrásból + videó

Elgondolkodtató, ahogy a település környékén élő család még tudja értékelni a friss, éltető vizet.

HEOL

Rozgics-Kiss Anitát és családját már sokan ismerhetik portálunkról. Ahogy arról korábban beszámoltunk, több éve már annak, hogy Pest megyéből szinte a semmi közepére költöztek: egy Istenmezeje külterületéhez tartozó, a falutól kijjebb eső földterületen állítottak jurtát, hogy ott mindenkitől távol, háborítatlan körülmények között tölthessék mindennapjaikat.

Azóta Anita nem csak családjának, hivatásának is él: dúlaként segíti a kismamákat előre a sokszor nehéznek tűnő úton, egészen a szülésig, ha úgy kívánják.

A négy gyermekes édesanya a több, mint 11 ezres követőtáborral rendelkező közösségi oldalukon számol be életük fontosabb eseményeiről és a fenntarthatósághoz szorosan kapcsolódó praktikákról. Egy nem mindennapi ételnek, a levesbefőttnek a receptjét is ismertette. 

Anita legutóbbi posztját olvasva akarva-akaratlanul is elgondolkozik az ember, hogy mennyire fontos számunkra a tiszta víz és mennyire alapvetőnek veszünk olyan dolgokat, amelyeket mások tőlünk sokkal jobban tudnak értékelni. 

– Öröm. Erről szeretnék ma mesélni. Arról a különleges örömről, amit szavakba önteni, szinte lehetetlenség. Arról az örömről, ami a gyermekek meglepetéséhez hasonlatos, mégis semmihez sem fogható. Ujjongás, pillanatnyi sejtése a Mindenség mindent kiegyenlítő kerekének, megérkezés. Ilyen önkívületi állapotot leginkább csak a természetben élek meg. Egyszerre esnék térdre a hálától, bujjnék ki a bőrömből és repülnék a magasba. S hogy mindez az érzés néhány másodpercbe sűrűsödik, van, hogy csak sikoltok egy szívből jövőt, be az erdő fái közé, megköszönve, hogy az Egység részei lehetünk, hogy a jó szó, türelem, kitartás, minden körbeér, megérik, beérik, ha eljön az ideje. Ilyen érzés sok-sok keresgélés után megtalálni az első gombát  vagy épp elesni egy agancsban - amit persze ott hagyunk. És ilyen, mikor az egész nyáron át tartó aszály, megannyi szomorú séta, és persze a folytonos vízszerzési nehézségek után, ezüst vasárnap elkezdett folyni a forrásunk. Elmondhatatlan hála. Öröm. - írta a megható sorokat Anita. 

Portálunk meseszép képeket készített a hótakaró lepte istenmezejei völgyről, amelyből azt is látni, hogy nem kevés csapadék hullott a területen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában