Projekt

2022.12.19. 10:30

Napjaink egyik legfontosabb problémájáról, a fenntarthatóságról tartottak konferenciát a Városi Diáktanács tagjai

A program célja a környezetvédelem és fenntarthatóság népszerűsítése.

HEOL

A fenntarthatóság volt a téma

Forrás: Eger Város Hivatalos Oldala/Facebook

A Városi Diáktanács közreműködésével lezárult a 10 hónapon át taró (MAG) „Merünk Akarunk Gondolkodunk” projekt, amelyen egész évben lelkesen dolgoztak az egri fiatalok - írja Eger Város Hivatalos Oldala a Facebook-on. A programsorozat keretében a város fiataljai számára nyújtottak lehetőséget, segítséget a fenntarthatóbb szokások kialakításához.

A program célja a környezetvédelem és a fenntarthatóság népszerűsítése, az egri középiskolák és a Városi Diáktanács kapcsolatának erősítése, a fenntartható fejlődésért dolgozó civilek, cégek, döntéshozók és szakemberek közös munkájának és innovatív ötleteinek elősegítése volt.

A MAG projektet a Városi Diáktanács és a Youth4TheFuture közös szervezésében záró Fenntarthatósági Konferenciával és Expoval fejezték be a fiatalok, mely előadói között volt többek között dr. Bartuszek Lilla, a Fenntartható Városok ügyvezetője, Piskóti-Kovács Zsuzsa, a Szénrégió Bizottság, Life projekt vezetője vagy Dr. Patkós Csaba Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Társadalomföldrajzi és Területfejlesztési Tanszék tanszékvezető egyetemi docense.

A fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb témája, ezért fontosnak tartották, hogy az idei évet egy olyan konferenciával fejezzék be, amely elősegíti a hazai vállalkozók, termelők, viszonteladók és civilek együttműködését a fenntartható fejlődés jegyében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában