Egészségnap

2022.12.04. 08:29

Népszerű volt a munkahelyi masszázs: az egri börtönben egészségnapot tartottak

Komplex egészségügyi programon vehettek részt a személyi állomány tagjai az egri börtönben.

M. H.

Egészségnapot tartottak az egri börtönben

Forrás: BV-intézet

Az állomány egészségi állapotának megtartása és fejlesztése érdekében a Nyitott Kapuk Egyesület és a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet közösen szervezett egészségnapot a személyi állomány részére. A rendezvény célja elsődlegesen a dolgozók figyelmének felhívása volt az egészséges életmód fontosságára, illetve a betegségek megelőzésének lehetőségeire.

A programok között ingyenes látásvizsgálat, egészségügyi szűrések, urológusi-, valamint nőgyógyászati előadásokat szerveztek. A rendzevényt megelőzően az egri Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet főigazgatója, dr. Vácity József, és a Heves Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka, Molnár Tamás bv. alezredes november hónap elején megújította a két szervezet együttműködési megállapodását. A megállapodás során a kórház vállalta az egészségnapon szakorvosi előadások biztosítását.

A legnagyobb érdeklődést a munkahelyi masszázs, talpmasszázs valamint a 80 faktoros allergiaszűrés iránt mutatták a kollégák. Akik részt vettek a szemvizsgálaton, azoknak elvégezték a távoli-közeli és munkatávolságra a dioptria megállapítását. Szemfenékvizsgálat, szürkehályog-szűrés, és szemfenékerezet-állapot felmérés történt. A látásvizsgálat öt-tíz percet vett igénybe egyénenként, összesen nyolc ember részére volt indokolt szemüveg készítése az eredmény függvényében.

Az átfogó urológiai-, és nőgyógyászati előadásokon a kollégák figyelmét szerettük volna felhívni a "nem túl vonzó vizsgálatok",  a daganatos megbetegedések megelőzésének fontosságára. Ezen a napon az intézet konyháján étkezők részére a napi menüben kizárólag egészséges ételeket szolgáltunk fel. A rendszeres véradók pedig az Egri Törvényszéken ismét segíthettek az arra rászoruló embertársaiknak.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában