Állatvédelem

2022.12.22. 16:35

Több mint százezer forintot gyűjtöttek a gyöngyösi Keri diákjai az állatvédőknek

Az Új Nap Egyesület a felelős állattartásról beszélgetett a középiskolásokkal.

Sz. Sz. I.

Az egyesület kutyás bemutatója mindig látványos program

Forrás: Bozsik-Pál Yvett/Facebook

A felelős állattartásról, a mentőkutyák fontosságáról és munkájukról beszélgettek a gyöngyösi Magyar Máltai Szeretetszolgálat Károly Róbert Középiskola diákjaival a nagyfügedi székhelyű Új Nap Közhasznú Egyesület tagjai a kutyáik részvételével, számolt be Bozsik-Pál Yvett egyesületi elnök. 

– Örömmel tettünk eleget az iskola, népszerű nevén a Keri meghívásának, és természetesen kutyáink, Sonár, Ulti, Kurpyka és Hurutka is elkísért bennünket. Nagy meglepetésben volt részünk, mert arról a karácsonyi vásárról, melyet a Keri 9.A és 9.B osztálya szervezett, nem tudtunk. Nagyon meghatódtunk, és könnyezve vettük át a karácsonyi vásárukon összegyűlt 125 ezer forint adományt, tápokat és játékokat. Nagyon szépen köszönjük! – részletezte Bozsik-Pál Yvett.

- Két előadást tartottunk a 9. és a 10. évfolyamnak. A diákok fegyelmezetten és érdeklődve figyeltek, és persze a négylábúink agyon lettek szeretgetve. A tanulók életkorának megfelelően itt már mélyebb beszélgetést tudtunk folytatni a felelős állattartásról, illetve arról a szomorú helyzetről, amellyel jelenleg küzdenek az állatvédők. Tartottunk egy kis kutyabemutatót, és a diákok betekintést nyertek a mentőkutyák  világába is. Nagyon jól éreztük magunkat és megbeszéltük meghívóinkkal, hogy tavasszal a diáknapon újra visszatérünk - ígérte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában