Művészeti instruktor

2022.12.23. 08:36

Újabb mesterszakkal bővült az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem képzési kínálata

A képzés átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt.

M. H.

Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Rektora

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Huszár Márk

– A Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság egyhangú véleménye alapján a napokban vette nyilvántartásba az Oktatási Hivatal az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem legújabb mesterképzését, a művészeti instruktor MA szakot – tudatta Pócsik Attila, az egyetem sajtóreferense. A képzés átfogó elméleti és gyakorlati ismereteket nyújt a művészettörténettől, esztétikától a gazdasági, jogi, társadalomtudományi, kommunikációs ismereteken át a művészetszervezői- és közvetítői ismeretekig. Ezek az ismeretek az instruktort abban segítik, hogy képes legyen átlátni, megtervezni, megszervezni, összefogni, irányítani és lebonyolítani művészeti és kulturális projekteket – önállóan, illetve más területekhez tartozó szakemberekkel együttműködve.

Az egri képzés kuriózuma, hogy háromféle művészeti területhez – képzőművészethez, mozgóképművészethez és zeneművészethez – kapcsolódó közvetítői tudást kínál háromféle specializáción keresztül, ezek a kiállításszervezői és képzőművészeti instruktor, a mozgóképművészeti instruktor és a koncertszervező és zenei kurátor specializáció.

A szakot az egyetem Bölcsészettudományi és Művészeti Karán hirdetik meg január végén. A megfelelő alapdiplomával rendelkezők február 15-ig nyújthatnak be jelentkezést a 2023 szeptemberében induló nappali vagy levelező képzésre.

A négyféléves képzési idejű művészeti instruktor MA képzéssel együtt immár 13 mesterszakkal, 21 osztatlan (mesterfokozatot nyújtó) szakkal, 32 alapképzéssel és 9 felsőoktatási szakképzéssel várja a továbbtanulókat az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a 2023/2024-es tanévre.

 

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában