Születés

2023.01.04. 11:47

Az év első egri babáját köszöntötték

Az országos szinthez képest fele annyi a császármetszések száma a megyei kórházban.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám polgármester köszöntötte Eger első babáját

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az új esztendő első egri babája 2023. január 2-án 0 óra 05 perckor perckor született a Markhot Ferenc Kórházban. Elizabet 3200 grammal és 52 cm-el természetes szüléssel jött a világra, második gyermekként a családban. Mirkóczki Ádám polgármester ajándékcsomaggal és virággal köszöntötte az édesanyát és gyermekét szerda délelőtt.

– Három gyermekes édesapaként pontosan tudom, hogy egy család életében nincs szebb dolog a születésnél. Polgármesterként viszont ezt kell mondanom, hogy a város életében is hasonló öröm ez, hiszen húsz, harminc év múlva ők lesznek azok akik ezt a város építik és szépítik, s szerves részei lesznek. Nekünk feladatunk, hogy megteremtsük azokat a feltételeket, s ezek a gyermekek a bölcsődétől az egyetemig kiváló oktatásban részesüljenek, és majdan büszke egriek legyenek – fogalmazott.

Elizabet 
Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az új év első, szintén Egerben született, ám nem Egerben élő családba érkezett baba pedig 2023. január 3-án 3 óra 45 perckor jött világra császármetszéssel. Balázs 3050 grammal és 52 cm-el látta meg a napvilágot és második gyermek a verpeléti családban. A Markhot Ferenc Kórházban született újévi első babákat és anyukájukat a kórház vezetése is köszöntötte ajándékokkal.

Dr. Hernádi László phd. osztályvezető főorvos elmondta, a Bababarát címmel rendelkező Markhot Ferenc Kórház korszerűen felszerelt szülészetén az elmúlt évben 1488 baba született. Elmondta, hogy évek óta stagnál ez a születésszám. Mindkét édesanyának második gyermeke született most.

– Az egri kórház országosan is élen jár abban, hogy példaértékűen alacsony a császármetszések száma, az országos átlag fele. Sőt a császármetszéses anyák több mint fele második gyermekét hüvelyi úton szülje meg gyermekét. Célunk, mindenkit hozzásegíteni ahhoz, hogy ellenőrzött és biztonságos körülmények között természetes úton adjon életet gyermekének – hangsúlyozta.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában