Közlemény

2023.01.20. 19:56

Farkas Attila azt kutatja, az Evatnál és a városgondozásnál történt-e szabálytalanság

A felügyelőbizottságokhoz fordult.

Sz. M. L.

Farkas Attila Eger alpolgármestere

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap (Archív fotó)

A Városgondozás ügyvezetőjének leváltásával kapcsolatos anomáliák miatt az EVAT Zrt. valamint a Városgondozás Eger Kft. felügyelőbizottságaihoz fordultam – számolt be Farkas Attila alpolgármester közleményben.
Azt kérte Komlósi Csaba valamint Császár Zoltán elnököktől, a felügyelőbizottságok vizsgálják meg, hogy az EVAT Zrt. milyen okból képtelen végrehajtani az ügyvezetővel kapcsolatban hozott korábbi közgyűlési döntést valamint azt is kérte, hogy vizsgálják meg a cégcsoportnál történt-e bármilyen szabálytalanság, esetleges törvénytelenség a leváltással kapcsolatban.

– Kérdéseim arra is irányultak, hogy a cégek felügyelőbizottságait az EVAT Zrt. tájékoztatta-e a kialakult helyzetről és ha igen, mikor. Arról is érdeklődtem, hogy tájékoztatta-e őket az EVAT Zrt. arról, hogy több alkalommal sikertelenül kísérelték meg a közgyűlési döntés végrehajtását. Juhász Géza tegnapi nyilatkozatában elmondta, hogy fogalomzavar van az EVAT Zrt.-ben, amennyiben ez igaz, komoly gondok lehetnek a cégcsoport szakmaiságát illetően. Továbbá azt is kérdeztem, hogy mi az oka annak, hogy az EVAT ZRT. honlapján január 17-én került kiírásra a Városgondozás Kft. ügyvezetői pályázata, holott a közgyűlési döntés értelmében ennek már tavaly ősszel meg kellett volna történnie – fogalmazott. Hozzátette, kérdés, hogy milyen okból halogatta a cég a pályázat kiírását.

– A pályázati kiírással kapcsolatban azt kérdeztem a felügyelőbizottságoktól, hogy a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetői feladatok ellátáshoz szükséges kritériumrendszert elégségesnek és megfelelőnek tartják-e. Végezetül azt is kértem, hogy Balázs Ernő cégvezetői kinevezésével kapcsolatban vizsgálják meg, hogy az EVAT Zrt. által megtett döntéshozatalban történt-e szabálytalanság illetve jogszerűtlenség – írta Farkas Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában