Houdini

2023.01.19. 14:46

Az Evat azt mondja, az egri városgondozás vezetője szabotálja a saját kirúgását

Juhász Géza szerint türelmetlen politikusok, kapzsi, izgága emberek kapkodnak.

Sz. M. L.

Juhász Géza, a Városgondozás Eger Kft. vezetője

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

– A mai napon ismét kísérletet tettünk arra, hogy érvényt szerezve a közgyűlés döntésének visszahívjuk a Városgondozás Eger Kft. éléről Juhász Gézát. A volt igazgató ügyvédekkel felvértezve, és a jog kiskapuit kihasználva szándékosan és folyamatosan elszabotálja az önkormányzati döntések végrehajtását – áll az Evat Zrt. csütörtöki közleményében.

– A volt ügyvezetőnek bizonyára nyomós oka van rá, hogy minden elképzelhető eszközt felhasználva igyekszik elodázni a tényleges leváltását, de ezt az okot maradéktalanul ki fogunk vizsgálni, és a vizsgálatok eredményét nyilvánosságra fogjuk hozni – hívta fel a figyelmet az Evat. A fentiekről és arról, hogy miért nem adja át a tavalyi események után az ügyvezetést, magánál az ügyvezetőnél érdeklődtünk.

– Óriási a fogalomzavar az Evatban. A munkakör átadásnak vannak törvényes feltételei, mindaddig míg nincs akinek átadjam az ügyvezetést, nem is tudom – reagált a fentiekre Juhász Géza.

– A csütörtöki taggyűlésen ők jöttek több ügyvéddel, nem volt viszont egy ügyvéd sem, aki engem képvisel. Azért nem fogom szabálytalanul átadni a cég irányítását, mert fontos nekem, hogy törvényes, megfelelő irányítója legyen. Múlt év őszén nem sikerült az a közös megegyezéses szerződés megszüntetés, amiről a közgyűlés döntött. Rendes felmondással meg sem próbálkoztak. Ha türelmük lett volna, akkor kivárják a májust, hiszen korábban én magam kértem, hogy 2023 májusig végéig határozottá módosítsuk a szerződésem. Szeretném befejezni az üzleti évet és magamtól elmegyek. Türelmetlen politikusok, kapzsi, izgága emberek megalapozatlan videókkal hiteltelenítve, belekevertek egy úgynevezett fakivágási botrányba. Méltatlan volt és aljas. Én ügyvezetőként a cég érdekét képviselem és a törvényességet próbálom betartatni. Az Evat olyan döntéseket hoz, ami nincs szinkronban a közgyűléssel és a vagyonrendelettel. Ne nekem kelljen már továbbképzést tartani arról, hogy kell engem jól kirúgni – közölte érdeklődésünkre Juhász Géza.

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában