Tudtam, csak nem sejtettem

2022.10.25. 15:07

Van-e főnöke az egri cég vezetőjének? Tovább gyűrűzik a polgármester fakivágási ügye

Új videóban beszél egy kitakart arcú ember a polgármester fakivágási ügyéről, azt mondja előbb az ügyvezető főnökéhez akart, végül Farkas Attilához ment segítségért.Juhász Géza szerint az egész egy vicc, főként, mert neki nincs is főnöke. Viszont ekkoriban keletkezett számla a kivágott fákról is.

Sz. M. L.

Új videóval jelentkezett a Mirkóczki Ádám és a Városgondozás Eger Kft. fakivágási ügyet részletező Egri Helytartók nevű Facebook-oldal, melyet szerkesztőségünkhöz is eljuttattak. Ebben a videóban  már Farkas Attila alpolgármester neve is elhangzik.

Mint korábban beszámoltunk, a polgármester feldebrői családi házánál a Városgondozás Eger Kft. munkatársai végeztek fakivágást még idén márciusban, amiről három hónap elteltével állítottak ki számlát. Azóta Mirkóczki Ádám polgármester, Juhász Géza a Városgondozás Eger Kft. ügyvezetője és az Evat Zrt. naponta, hetente közölnek ellentétes megállapításokat arról, pontosan mi nem volt rendben az egész üggyel. Juhász Géza belső vizsgálatot rendelt el, szerinte nagyrészt mindent jogszerűen kezeltek, csak volt némi késés a papírozással, illetve nem kellett volna annyi járművel, emberrel kivonulni. Az Evat ugyanerről a belső vizsgálatról készített megállapításokat: szerintük a piaci ár ötödéért végeztek munkát a polgármesternek, ami még a dolgozók bérét sem fedezte.

A második videóban a magát a Városgondozás volt alkalmazottjaként bemutató férfi azt állítja, hogy idén június 7-én még a cég munkatársaként szóváltásba keveredett Juhász Géza ügyvezetővel, aki szerinte őt igazságtalan módon akarta eltávolítani az állásából. Azt állítja, hogy közölte, a „főnökéhez”, a polgármesterhez fordul a kirúgás miatt, erre Juhász Géza azt válaszolta: a polgármesternek ő tett már elég szívességet – vagyis vezetői helyéről őt nem fogja az önkormányzat eltávolítani. Az egykori munkatárs szerint mindezt azért állította Juhász Géza, mert „a cég emberei szívességből vágták ki a polgármester fáit Feldebrőn”.

A videóból azt nem derül ki, hogy miért akarta az alkalmazottat eltávolítani a cégtől, és ki is lehet az az alkalmazott, aki Juhász Gézát a polgármesterrel próbálta jobb belátásra bírni. Azt viszont elmondta, hogy június 10-e környékén találkozott Farkas Attila alpolgármesterrel, aki ígéretet tett arra, hogy vizsgálatot indít az ügyben. Öt nappal később telefonon kereste meg az alpolgármestert, hogy a vizsgálat állásáról érdeklődjön, de Farkas Attila időt kért. A videóban beszélő férfi szerint június 17-én ismét felhívta az alpolgármestert, aki ekkor közölte, hogy a városgondozásnál minden rendben van, az elbocsátásával kapcsolatban nem tud mit tenni, és ezt fogadja el. Ezután a férfi már hiába kereste az alpolgármestert, fel sem vette neki a telefont – a videóban legalábbis ez hangzik el. A volt alkalmazott, hogy igazát bizonyítsa szolgáltatójától a híváslistát kért, a videóban pedig utalást tesznek arra, hogy a fák kivágásáról csak az után készült el a számla, hogy a volt dolgozó Farkas Attilánál panaszkodhatott Juhász Gézára és megemlítette a polgármesternek tett szívességet. Minderről természetesen Juhász Gézánál és Farkas Attilánál is érdeklődtünk.

– Olyan világot élünk, amikor bárki, bármilyen videót csinálhat egy sötét sarokban. Végtelenül fárasztó az egész aljas és nemtelen támadás – reagált Juhász Géza. – Én senkinek nem tettem szívességet. Ha ki kell rúgnom valakit, annak végképp nem magyarázok ilyesmiről,  azért sem mert nincs főnököm. A cégnek tulajdonosa van és munkáltatóm van, az pedig nem a polgármester. Tehát nem, nem mondtam ilyet június 7-én, már csak azért sem, mert a munkavállalóval 15-én beszéltem. A számla még a beszélgetést megelőzően elkészült. A művezető koordinátort pedig azért kellett elbocsátanunk, mert a főkertész átszervezte a munkaköröket és az övé megszűnt – ismertette a történteket az ügyvezető. Hozzátette, közös megegyezéssel szeretett volna megválni a munkavállalótól, de egészen augusztus 8-ig táppénzre ment az illető, ekkor újra felajánlotta a közös megegyezést, de végül felmondtak neki, mert nem tudták tovább foglalkoztatni. 

Farkas Attila alpolgármester még nem reagált kérdéseinkre.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában