Kulturális örökség

2023.01.22. 19:04

Felújították, majd vasárnap megáldották az aldebrői kőkeresztet

Sokat tesznek Aldebrőért a helyi, német nemzetiségi szervezetek.

F.V.E.

Az Arany János út végén található kőkereszt kulturális örökség megjelöléssel felvételt nyert a település értéktárába. A Sveitzer család állíttatta még 1910-ben, Jézus kereszthalálának emlékére, most pedig a Német Nemzetiségi Egyesület felújíttatta. A feszület része Aldebrő vallási és egyháztörténeti emlékeinek.   

Kovács Tamás atya áldotta meg a kőkeresztet 
Forrás: Fekete-Vadászi Erika/Heves Megyei Hírlap

– Soha nem szabad elfelejtenünk, honnan jöttünk. Sokat köszönhetünk elődeinknek, illetve jelenleg a Német Nemzetiségi Önkormányzatnak és a Német Nemzetiségi Egyesületnek is. Például egy pályázatnak köszönhetően sikerült felújítani a népház tetőszerkezetét, elvégezték a gazdaház belső felújítását is, emellett társadalmi munkájukkal segítik Aldebrő fejlődését, részt vesznek a rendezvényeink szervezésében, támogatásában is – hangsúlyozta Wingendorf János, Aldebrő polgármestere. 

Mint ahogy azt a település vezetője elmondta, hálásak mindezekért, vasárnap pedig azért gyűltek össze, hogy köszönetüket fejezzék ki a Német Nemzetiségi Egyesületnek, amiért Magyarország kormányának támogatásával felújíttatták az útmenti kőkeresztet, amit a mise után Kovács Tamás atya áldott meg. Az ünnepség fényét a helyiek alkotta énekkar műsora emelte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában