Mofetta

2023.01.15. 10:41

Gyógyító gáz: újra fogad a mofetta, az érbetegek Mekkája

Egy kis téli szünet után, néhány napja újra látogatható a mofetta Mátraderecskén.

B. K.

A Mofetta újra látogatható

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A mofetta néhány napja megkezdte idei működését. Szeretettel várják vendégeiket a széndioxid szárazfürdő kezelésre, vérvételre, belgyógyászati és diabetológiai szakrendelésre - áll a gyógykomplexum honlapján

Portálunkon  többször beszámoltunk arról, hogy a mofetta, a szén-dioxid gáz valódi kincse nemcsak a falunak, de az egész országnak is. Évtizedek óta eredményesen alkalmazzák alsó végtagi érszűkületben, magas vérnyomásban, mozgásszervi és cukorbetegségben, csontritkulásban szenvedők fájdalmának enyhítésére, megszüntetésére. Az ápoltak szinte kivétel nélkül jobb közérzetről számolt be a kezelések után.

Néhány éve hivatalosan is gyógyhellyé nyilvánították a községet, s ez újabb lendületet adott a gyógyturizmusnak. Mivel hazánkban jelenleg több mint egymillió érproblémával küzdő beteget tartanak nyilván, nagy dolog, hogy a mátraderecskei mofetta kezelései számukra rendkívül hatásosak, és sok esetben igazi megváltást jelentenek.

A mátraderecskei egészségügyi komplexum­ban jelenleg magas színvonalú gyógyászati tevékenységet folytatnak. Mivel elsősorban idősebb ­korú betegek érkeznek ide, ezért kiemelten ügyelnek a higiénés körülményekre. Az arcvédő maszktól csupán a kezelések időtartamára tekintenek el.

 

Címkék#mofetta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában