Családi nap

2023.01.04. 13:22

Gyöngyösön megfogták az óriáscsótányt, de megetették az aranyhörcsögöt is + fotók

Vakációzó gyerekek és szüleik számára szervezett programot a Mátra Múzeum.

Sz. Sz. I.

Az interaktív múzeumlátogatásnak mindig nagy sikere van a Mátra Múzeumban

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Különleges szünidei program várta szerdán a gyermekeket és szüleiket, nagyszüleiket a gyöngyösi Mátra Múzeumban. Báryné dr. Gál Edit igazgató arról beszélt portálunknak, hogy a hosszú téli szünet miatt arra gondoltak, az ünnepek alatti, valószínűleg huzamosabb otthon tartózkodás után egy kicsit megmozgatják a családokat. Mint mondta, már kedden nagy volt az érdeklődés, többen is telefonáltak a nap részleteiről érdeklődve. 

– A nap során a gyerekek madáretetőket festhettek ki saját ízlés szerint, ezeket utána haza is vihették. Huszonöt hagyományos, fából készült etetővel készültünk, de akkora volt az érdeklődés a programunk iránt, hogy gyorsan gazdára talált mind. A kisebb gyermekek madáretető helyett színezőlapokon festhettek ki fákat, madarakat a múzeumi munkatársak segítségével. Hagyományosan lehet állatokat simogatni a rendezvényeinken. Ma ezen az élményelemet csavartunk egy kicsit, és zsákbamacskával kombináltuk. A zsák az állatokkal kapcsolatos feladatokat tartalmazta. A kihúzott teendő szerint volt, aki a nagyon szelíd kutyánkat sétáltatta a múzeum parkjában, volt, aki aranyhörcsögöt gondozhatott, de akadt, akire bátorságpróba várt: meg meri-e fogni az óriáscsótányt. A legbátrabbak kígyót is simogathattak. A kakukktojás-invázió nevű játékban kiderült, hogy egy kicsit évvégi bolondos kedvében lehetett a muzeológus, mert a vitrinekben kiállított tárgyak közé olyan dolgok is bekerültek, amelyek nagyon nem oda valók. Annak, aki valamennyi kakukktojást meg akarta találni, a múzeum mindkét épületének az összes kiállítását végig kellett járni, és a feladatlapra felírni az észlelt rendellenességeket. A legjobb kitöltők között kisorsolunk három, idei Múzeumok Éjszakája családi belépőt. Összességében ismét beigazolódott, hogy ha a múzeum megtekintése az intézmény életében való aktív részvétel lehetőségével párosul, akkor még szívesebben jönnek be hozzánk a látogatók. Épp ezért még lesz ilyen rendezvényünk a jövőben – összegezte Báryné dr. Gál Edit.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában