TOP Plusz

2023.01.07. 11:07

Három települést kötnek össze kerékpárúttal Dél-Hevesben

Másfél milliárdból épülhet kerékpárút.

M. H.

Képünk illusztráció

Forrás: Vajda János/Észak-Magyarország

Sajtótájékoztatón jelentette be a közelmúltban dr. Juhász Attila Simon, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke, hogy újabb Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) Plusz pályázatokat hagyott jóvá az irányító hatóság. Hevesvezekény nagy nyertese mindennek. Másfél milliárd forint támogatást ítéltek meg ugyanis arra, hogy Hevesvezekény, Tarnaszentmiklós és Pély között kerékpárút épüljön meg. A tervezett beruházás hozzájárul a fenntartható közlekedési módok feltételeinek a javulásához, ugyanis környezetbarát, egészségre jótékony hatást gyakorló alternatív megoldást kínál a forgalom-kibocsátó területen élők számára.

A projekt közlekedésbiztonsági átalakítással, kerékpárosbarát fejlesztéssel teszi élhetőbbé, turisztikailag vonzóbbá a Tisza partjához közeli három falut. A baleseti gócpontok feltárásában támpontként az elmúlt tíz évben bekövetkezett baleseti adatok elemzését is elvégezték. Elmondható ennek alapján, hogy az elmúlt egy évtizedben kerékpárosokat érintő személyi sérüléssel járó baleset két alkalommal fordult elő Pélyen, ezek közül az egyik súlyos személyi sérüléses, a másik halálos kimenetelű volt.

A helységek jelenleg kerékpárforgalmi létesítménnyel nem rendelkeznek, annak ellenére, hogy a településeken a lakosság jelentős hányada részesíti előnyben ezt a fajta közlekedési alternatívát. Elsődleges cél az, hogy párhuzamos és keresztező közlekedési nyomvonalak létesítésével biztosítsuk a kerékpárosok biztonságos közlekedési feltételeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában