Jótékonyság

2023.01.03. 19:30

Háromszáz adag ételt főztek együtt Sarudon

Harmadik éve rendezik meg az közösségi főzést

M. H.

Az ételek egy részét házhoz vitték nagycsaládosoknak, egyedülállóknak

Forrás: HEOL

Jótékonysági együttfőzést szerveztek a sarudi Élményfalunál december 30-án. Kücsön Gyula, a helyszín megálmodója és az esemény egyik szervezője beszámolt a részletekről.

– A találkozó apropóját a covid alatt, 2020-ban megálmodott kezdeményezés adta, aminek a lényege, hogy együtt főzzünk, azért, hogy még jobban megismerjük egymást, azért, hogy élvezzük a télen is gyönyörű Tisza-tó látványát, s azért, hogy egy tál meleg ételre vendégségbe hívjuk a sarudiakat, vagy házhoz vigyünk egy tál meleg ételt az egyedülállónak, rászorulóknak – fogalmazott. A mostani találkozón hét csapat tagjai fogtak össze, hogy ezt a hagyományt életben tartsák, s jót tegyenek az év utolsó előtti napján.

Közel 300 adag babgulyást készítettek adományként az együtt főző csapatok tagjai, a legjobbakat díjazták is. A csapatok ételeit a partra kilátogatók ingyen kóstolhatták meg. A kiadagolt ételek egy részét a Gyöngy Abc előtt adták át az összegyűlteknek, a többi ételt házhoz vitték a nagycsaládosoknak, az egyedülállónak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában